Slovenija
107901 ogledov

Vremenoslovci objavili napoved za vikend: "Karte" so se spremenile

dež
1/2
Profimedia
Takšno vreme nas čaka za vikend in v začetku naslednjega tedna.

"Kljub temu da je še predvčerajšnjim marsikateri model nakazoval padavine šele v začetku ali v sredini drugega tedna, bo prvi val padavin naše kraje dosegel že v soboto ponoči (jugozahod, zahod). Padavine se bodo v nedeljo zjutraj in čez dan razširile nad večji del države," sporočajo vremenoslovci portala neurje.si.

Trenutno smo pod vplivom severovzhodnih vetrov, od nedelje naprej pa bo prevladoval jugozahodni veter, ki poleg vlage prinaša tudi malenkost višje temperature. Jutra bodo za nekaj dni toplejša, vse do prihoda vremenske fronte, ki nas bo predvidoma prešla v sredini drugega tedna.

"Zaradi jugozahodnika bo v začetku tedna možnost nastanka neviht, ki bodo bolj verjetne na zahodu, jugozahodu in jugu države. Največ padavin bomo spet deležni na zahodu države," so še zapisali in dodali, da lahko od nedelje do četrtka pričakujemo nestabilno vreme s padavinami in oblačnostjo.

Vinarjem pa sporočajo, da bosta petek in sobota najbolj primerna dneva za trgatve.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.