Slovenija
15013 ogledov

Vremenoslovci svarijo: Danes popoldan močni nalivi, možne poplave in sodra

Neurje dež veter dež z vetrom povodenj deževje vreme nevihta
1/4
Profimedia
Vmes se bodo pojavljale nevihte s krajevnimi nalivi. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 20, na Primorskem do 23 stopinj Celzija. Padavine bodo ponoči slabele in proti jutru ponehale, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Danes popoldan in zvečer se bodo na severu, severovzhodu ob nevihtah pojavljali močni nalivi, pri čemer lahko pričakujemo hudourniške poplave.

V popoldanskih urah bo veter iz južnih oziroma jugovzhodnih smeri obrnil v vzhodno, severovzhodno smer, zato bodo posamezne nevihte, ki se bodo formirale na Madžarskem, v popoldanskih urah dosegle tudi severovzhod in sever Slovenije. Radarsko sliko gibanja fronte prek države lahko v živo spremljate na tej povezavi.

Neurje dež veter dež z vetrom povodenj deževje vreme nevihta | Avtor: Profimedia Profimedia

"Ob nevihtah lahko pričakujemo močnejše nalive, izključena pa ni niti sodra. Skupna višina napovedanih padavin je za Koroško precej visoka, posledično je tudi agencija za okolje izdala oranžno opozorilo pred poplavami. Posamezne nevihte so se pojavljale že ponoči," so zapisali vremenoslovci portala Neurje.

Burno vreme pričakujejo tudi na Hrvaškem, kjer velja oranžno opozorilo pred močnejšimi neurji ter možnostjo poplav.

Neurje dež veter dež z vetrom povodenj deževje vreme nevihta | Avtor: Profimedia Profimedia

V torek bo spremenljivo do pretežno oblačno, predvsem sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe in nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 14, najvišje dnevne od 20 do 25 stopinj Celzija.

V sredo bo delno jasno, zjutraj bo ponekod po nižinah megla ali nizka oblačnost. Popoldne bodo možne posamezne krajevne plohe in nevihte, ki bodo verjetnejše v hribovitih krajih. Zapihal bo jugozahodnik. V četrtek bo večinoma sončno, več oblačnosti bo občasno v zahodnih krajih. Popoldne bo možna kakšna ploha ali nevihta. Postopno bo topleje.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.