Slovenija
18065 ogledov

Po državi se že pojavljajo prve nevihte, tako se bo gibalo

Strela Profimedia
Poleg visokih temperatur lahko danes pričakujemo razvoj posameznih ploh in neviht. Prve so se pojavljale že zgodaj zjutraj.

Po tem, ko so že včeraj ponekod nastale posamezne plohe in nevihte, lahko njihov nastanek pričakujemo tudi danes. Kot je razvidno z radarske slike, se je okoli 7. ure z juga proti notranjosti države pomikalo več neviht. Ena je zajela Novo mesto, druga se je pomikala proti Postojni. Čez dan lahko v notranjosti države pričakujemo nastanek neviht.

Gibanje nevihtnih celic lahko spremljate na radarski sliki padavin.

Najvišje dnevne temperature bodo danes od 30 do 35 °C, na Goriškem do 37 °C. Danes za območje celotne države še naprej velja oranžno opozorilo zaradi velike toplotne obremenitve. Vročina bo najbolj izrazita na Primorskem. Tam še vedno velja tudi velika požarna ogroženost naravnega okolja. Oranžno opozorilo zaradi vročine bo veljalo še vse do petka za celo državo, v soboto pa za jugozahod države.

Sv. Jurij ob Ščavnici nevihta | Avtor: Jasmina Vrbnjak/neurje.si Jasmina Vrbnjak/neurje.si

Podobno vremensko dogajanje kot danes lahko pričakujemo tudi juti, ko bodo popoldne v notranjosti države nastale posamezne nevihte. V četrtek bodo najvišje dnevne temperature od 29 do 36 °C.

V petek in soboto bo še sončno in vroče. Popoldne bo lahko predvsem nad hribovitimi kraji nastala kakšna nevihta. Najvišje temperature se bodo po nižinah gibale od 32 do 37 °C. Sprememba nas čaka v nedeljo, ko kaže na spremenljivo oblačno vreme s plohami in nevihtami. V ponedeljek bodo še možne krajevne padavine. Od torka do četrtka bo najverjetneje suho in sončno.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.