Slovenija
2528 ogledov

Vreme: Zelo se bo otoplilo, potem pa ...

vreme dež deževje naliv padavine Profimedia
Že v torek nas bodo dosegle nove padavine. V prihodnjih dneh lahko pričakujemo razmeroma visoke dnevne temperature za ta čas.

Pred nami je novo obdobje nestabilnega vremena. Medtem ko bo danes sprva še precej jasno, se bo na zahodu že začelo oblačiti. V hribovitem svetu bo občasno rosilo ali rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter, najvišje dnevne temperature pa se bodo gibale od 15 do 20 °C, napovedujejo na agenciji za okolje.

V torek bo na severozahodu države že zjutraj deževalo, sredi dneva in popoldne pa tudi drugje v zahodnih krajih. Zapihal bo jugozahodni veter, ob morju jugu. Jutranje temperature se bodo gibale od 7 do 14 °C, ob morju okoli 18 °C. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 23 °C, na severozahodu okoli 16 °C. 

V noči na sredo bo dež od zahod zajel večji del Slovenije. V bližini morja lahko nastanejo nevihte. V sredo dopoldne bodo padavine večinoma ponehale. Čez dan se bo delno zjasnilo, le v hribovitem svetu bo še bolj oblačno z nekaj dežja. Pihal bo jugozahodni veter. 

Za torek je razglašeno rumeno opozorilo za severozahod države zaradi padavin, za severovzhod države zaradi vetra. Rumeno opozorilo za torek velja tudi za jugozahod države zaradi vetra, padavin in neviht. V sredo je za zahodno polovico države v veljavi rumeno opozorilo zaradi padavin. V rumeno je cela država obarvana v četrtek. Glavni razlog za rumeno opozorilo so nevihte in veter.

"V četrtek bo oblačnost od zahoda spet naraščala. V zahodni Sloveniji bo že dopoldne pričelo deževati, popoldne pa se bodo padavine s posameznimi nevihtami širile proti vzhodu. Ob morju bo pihal jugo, drugod okrepljen jugozahodni veter," pravijo na agenciji za okolje. 

"Če bodo padavine v sredo čez dan prehodno oslabele, je treba v četrtek ob nastanku sekundarnega ciklona nad Genovskim zalivom ponovno pričakovati novo pošiljko padavin, ki jih bo spet največ na zahodu. Do petka bo pihal kar okrepljen jugozahodni veter, zato bo razmeroma toplo, na vzhodu tja do 24 °C," pravijo pri Ciklon.si

V petek bo oblačno, s pogostim dežjem. Največ padavin naj bi padlo na zahodu države. Nato do torka kaže na spremenljivo oblačno in večinoma suho vreme. V četrtek bodo jutranje temperature ob jugozahodniku okoli 15, nato bodo postopno spet nižje, med 5 in 10 °C. Najvišje dnevne temperature bodo med 15 in 20 °C.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.