Slovenija
175 ogledov

Vremenska napoved: Vremenarji spremenili napoved

Dežnik Profimedias
Kakšno vreme nas čaka za vikend.

Če so nam meteorologi še včeraj napovedovali slab vikend, kar pomeni, da smo nevihte, veter in nekoliko nižje temperature pričakovali tudi v soboto, po novih napovedih na srečo ni več tako.

Jutri nas sicer čakajo krajevno močnejšimi nalivi, sunki vetra in toča, vendar bo naše kraje v soboto fronta že zapustila. V soboto bo tako toplo in ne vroče. 

Jutri nevihte s točo

Jutri bo sprva sončno. Ob morju bo že dopoldne zapihal jugo: "Popoldne se bodo začele pojavljati krajevne plohe in nevihte, ki bodo proti večeru vse pogostejše. Krajevno bodo možni močnejši nalivi, toča in sunki vetra," so zapisali na agenciji za okolje in dodali, da bo tudi pihalo, popoldne bo namreč zapihal jugozahodnik, proti večeru pa severovzhodni veter.

Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18, ob morju okoli 20, najvišje dnevne pa od 24 do 30, v jugovzhodnih krajih do 32 stopinj C.

V soboto bo suho, na Primorskem burja

Občasne padavine, sprva tudi nevihte, se bodo nadaljevale v noč na soboto. Na Primorskem bo zapihala zmerna burja. Do sobote zjutraj bo dež že večinoma ponehal.

V soboto bo na Primorskem sončno, burja bo popoldne slabela. Tudi drugod se bo delno zjasnilo, a bo občasno bolj oblačno. Ponekod bo pihal severni do severovzhodni veter. Hladneje bo. V nedeljo bo na Primorskem precej jasno s šibko burjo. Drugod bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. V vzhodnih krajih bo še pihal veter severnih smeri.

Vreme drugod

Nad jugozahodno, južno in srednjo Evropo je območje visokega zračnega tlaka. Hladna fronta se zadržuje nad Skandinavijo in Baltikom ter se nadaljuje čez Poljsko in severno Nemčijo proti severni Franciji. Nad naše kraje doteka s šibkim jugozahodnim vetrom topel in suh zrak.

Preberi še: Pozor, na Hrvaškem konec tedna huda burja

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.