Slovenija
11466 ogledov

Vremenski preobrat: Napoved se je spremenila

jesensko vreme sonce drevo rjavo listje Profimedia
Napovedane ohladitve, ki naj bi jo dočakali v dneh okoli 1. novembra, po zadnjih podatkih očitno ne bo.

"Trenutno je večji del stare celine pod vplivom visokega zračnega pritiska, z izjemo zahodnega Sredozemlja, kjer se nahaja višinsko jedro hladnega zraka. Tudi v prihodnjih dneh bodo jutra meglena, v popoldnevu pa bo nekaj več sonca, s temperaturami med 16 in 19°C, na Primorskem do 23°C," piše portal Neurje.si.

"Omenjene ohladitve, kot so jo nakazovali modeli okoli 1. novembra pred nekaj dnevi, očitno ne bo. Postavitev zračnih mas bo nekoliko drugačna. Anticiklonalna blokada nad Britanskim območjem in novonastalo ciklonsko območje nad Baltikom bo poskrbelo za dotok hladnejšega zraka v nižjih plasteh ozračja, le ta pa bo potoval bolj vzhodneje, kar je vidno na prvi sliki. Bodo pa temperature od nedelje naprej nekoliko nižje. Nekih drastičnih sprememb torej ne bo," povzemajo dogajanje v tednu, ki je pred nami. 

Trenutno je večji del stare celine pod vplivom visokega zračnega pritiska, z izjemo zahodnega Sredozemlja, kjer se...

Posted by Neurje.si on Monday, October 28, 2024

Meglena jutra, sončni dnevi

Danes bo deloma sončno, več oblačnosti bo na Primorskem. Jutri bo v notranjosti občasno nekoliko več nizke oblačnosti, na Primorskem pa se bo ob šibki burji hitro razjasnilo, je razvidno iz napovedi agencije za okolje. Najvišje dnevne temperature bodo v torek od 17 do 20, na Primorskem do 23 °C.

Suho vreme se bo nadaljevalo tudi v sredo in četrtek. Medtem ko bo na Primorskem pretežno jasno, lahko v notranjosti države pričakujemo precej megle in nizke oblačnosti. V četrtek naj bi bilo tudi nekoliko hladneje.

Če je pred dvema dnevoma še kazalo, da se bodo prihajajoči konec tedna jutranje temperature ponekod spustile tudi pod ledišče, trenutni podatki kažejo, da do tega ne bo prišlo.

vremenska napoved | Avtor: ARSO ARSO

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Jernej65 12:12 28.oktober 2024.

    Tudi lepo ne bo, vstrajala bo pusta siva megla po nižinah, najslabše možno vreme.

  • Avatar Marie Cankar
    marie3 11:15 28.oktober 2024.

    Dejte ze nehat enkrat gledat ta neurje.si poglejte malo za nazaj….napovedi popolnoma drugacne od tega kar se dejansko zgodi,..naslovi pa vedno senzacionalisticni….katastroficni…

  • Avatar NickMason
    NickMason 10:31 28.oktober 2024.

    Dobro vreme za manj stoška ogrevanja