Slovenija
24 ogledov

Vsak deveti povzročitelj vinjen

Prometni znak in trak ob nesreči Mojca Marot
Kar vsak deveti povzročitelj prometne nesreče na območju Policijske uprave (PU) Novo mesto je vinjen. V povprečju imajo 1,51 g/kg alkohola v krvi.

Na območju PU Novo mesto so vinjeni vozniki v letošnjem letu povzročili 102 prometni nesreči. Dva voznika sta povzročila dve prometni nesreči s smrtnim izidom, v katerih sta dva udeleženca zaradi posledic nesreče umrla. Vozniki, ki so vozili pod vplivom alkohola, so povzročili 35 prometnih nesreč, v katerih se je 5 udeležencev hudo telesno poškodovalo, 40 pa lažje.

Delež alkoholiziranih povzročiteljev prometnih nesreč znaša 10,6 odstotka, kar pomeni, da so pri vsakem devetem povzročitelju ugotovili prisotnost alkohola v telesu. V povprečju so imeli 1,51 g/kg alkohola v krvi, kar 70 odstotkov jih je imelo v krvi več kot 1,1 g/kg alkohola. V 42 nesrečah, kjer je bil vzrok prometne nesreče neprilagojena hitrost, so policisti ugotovili, da so povzročitelji vozili pod vplivom alkohola. V 24 primerih so alkoholizirani vozniki povzročili prometno nesrečo zaradi nepravilne strani in smeri vožnje.

Napihali trije

Samo včeraj so na cestah ustavili tri vinjene voznike. Največ je napihal 60-letni voznik, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,57 miligrama alkohola. Policisti so vsem odvzeli prostost in jih pridržali. 
Skladno z določili Zakona o pravilih cestnega prometa so policisti voznikom odvzeli prostost in jih pridržali. Zaradi kršitev bodo napisali obdolžilne predloge.

Komentarjev 1
  • privat 20:21 21.september 2011.

    Kaj je naša policija???? Preganja naj te ljudi ki so uničili Slovenijo in našo bodočnost...pustite alkoholike že enkrat na miru!! Naredite nekaj koristnega za Slovenijo,ne pa poglabljati revščino!