Slovenija
40 ogledov

Vsiljivec med znaki

Policisti so aprila pred začetkom merjenja hitrosti na Clevelandski ulici prever Žurnal24 main
Prometni znak. Ne določa prave omejitve hitrosti na Clevelandski ulici. Čigav je, ne vedo.

Prometni znak, ki  na Clevelandski ulici hitrost vozil omejuje na 60 kilometrov na uro, bo Javno podjetje Ljubljanska parkirišča in tržnice (LPT) odstranilo. Nihče namreč ne ve, kdo ga je tja postavil, saj vozila na tem območju ne smejo voziti hitreje kot 50 kilometrov na uro.

Pritožba ni uspela
Znak je povzročil težave bralcu, ki so ga 22. aprila policisti na Clevelandski ulici ustavili zaradi prehitre vožnje. Policist je upošteval omejitev 50 kilometrov na uro in temu primerno odmeril višino globe. Pred nedavnim pa je bralec opazil znak z drugo omejitvijo, zato se je na kazen pritožil, vendar so ga po njegovih besedah zavrnili, ker je zamudil pritožbeni rok. “Odgovorni je dejal, da je bil morda znak tja postavljen po mojem prekršku,” je dejal in dodal, da se je o tem pozanimal pri Javni razsvetljavi, kjer so mu povedali, da je znak na ulici že dolgo.

Znak postavljen narobe
Na policiji so pojasnili, da znaka z omejitvijo 60 kilometrov na uro aprila, ko so bralca ustavili, na Clevelandski ulici ni bilo. Po tem datumu pa policisti po besedah tiskovnega predstavnika Sebastjana Juhanta na tem odseku meritev niso opravljali.

Juhant je dodal, da pooblaščeni izvajalec (LPT) znaka ni postavil, prav tako pa nima odločbe za postavitev. Znak je poleg tega postavljen v nasprotju s pravilnikom, saj na istem drogu ne smeta biti več kot dva, razen če gre za kažipote.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.