Slovenija
19 ogledov

"Za opremo 
zadolženi zdravniki"

(Foto: IFP) Žurnal24 main
Onkološki inštitut. Kriminalisti menda preiskujejo nakupe.

Negospodarno. Kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) so pod drobnogled vzeli poslovanje onkološkega inštituta, nas je obvestil vir. “Lahko potrdimo, da zaradi suma različnih kaznivih dejanj teče predkazenski postopek, ki ga usmerja Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani,” pojasnjujejo na generalni policijski upravi.

Po naših virih naj bi policisti preverjali domnevne nepravilnosti pri nakupih in ravnanju z medicinsko opremo inštituta. Njihovo predlansko poslovanje pa še vedno pregledujejo tudi na računskem sodišču (RčS), na katerem bodo o tem predvidoma čez en mesec izdali poročilo. “Z NPU smo izmenjali stališča glede posameznih domnevno spornih ravnanj, ki naj bi bila v nasprotju z zakonodajo o javnih naročilih in naj bi domnevno imela znake kaznivih dejanj,” pravijo na RčS. Viri pa trdijo, da naj bi policisti preiskovali nepravilnosti iz obdobja, ko je inštitut še vodil Aljoša Rojec, kar pa ta zanika: “O tem nisem nikoli govoril s policijo. Za opremo so sicer običajno tako ali tako zadolženi zdravniki.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.