Slovenija
23 ogledov

Za pisarno bivšega predsednika 83.000 evrov

Danilo Türk po volitvah Anže Petkovšek
Iz tekoče proračunske rezerve bo namenjenih 83.000 evrov za kritje stroškov vzpostavitve in delovanja pisarne bivšega predsednika Danila Türka.

Ob pripravi proračuna namreč teh stroškov še niso načrtovali, saj ni bilo znano, kakšen bo volilni rezultat volitev, je zapisano v sporočilu za javnost po seji vladi. Je bilo pa že ob pripravi proračuna dogovorjeno, da bodo sredstva, ki bi bila potrebna v primeru "aktiviranja" pisarne bivšega predsednika, uradu predsednika republike zagotovljena.

Nakupili opremo in uredili prostor

Kot je pojasnjeno, so sredstva potrebna za pisarniški material, stroške vzdrževanja, pošte in telefonije, časopisov in literature, izdatke za službena potovanja, nakup računalniške opreme, nakup fotokopirnega stroja, vzpostavitev ter vzdrževanje spletne strani, nakup dodatnega računalniškega materiala in ureditve prostorov.

Za kritje materialnih stroškov je namenjenih 47.000 evrov, za naložbe in investicijsko vzdrževanje pa 36.000 evrov. Bivši predsednik republike ima tako pravico do pisarne in do dveh sodelavcev za obdobje enega leta.

Komentarjev 5
  • mia 07:21 20.marec 2013.

    zaradi krize bi lahko ukinili privilegije vsaj za bivšega predsednika. mislim, da država nima nikakršnih koristi od bivših. kar so zaslužili so že imeli plačano. tudi bivši trenerji ali učitelji ne dobijo plačanih zaslug sedaj uspešnih športnikov..............

  • BorutK 20:41 19.marec 2013.

    Zic pa tartufka2226: pa vidva sta gospodarska veleuma, škoda vaju je za komentarje tukaj gor, zaslužita si najmanj mesto na stražnem stolpu pred Fructalom in LJ Mlekarnami, kjer bosta s puško na rami branila slovenski nacionalni interes in odvrgnila vsakega ...prikaži več tujega sovraga od prevzema teh eminentnih podjetij! Na juriš!

  • PIKO5 20:31 19.marec 2013.

    A morjo to barabo še kar kazat.?????????????????????