Slovenija
170 ogledov

Za smrt Tedija dobila 42 tisoč evrov

Kraj, kjer je umrl Tedi Bauer Saša Despot
Starši preminulega Tedija Bauerja so sklenili dogovor s toženo Osnovno šolo Fara, v okviru katere deluje vrtec, in Občino Kostel. Izplačali naj bi jima skupno 42 tisoč evrov odškodnine.

Tedi Bauer se je 16. februarja 2007, ko je bil star poldrugo leto, izmuznil iz vrtca Fara pri Kočevju in utonil v bližnjem Prifarskem potoku. Njegovi starši so zdaj sklenili dogovor s toženo Osnovno šolo Fara, v okviru katere deluje vrtec, in Občino Kostel. Starša bosta dobila skupno 42 tisoč evrov odškodnine.

S tožbo sta zahtevala 175 tisoč evrov odškodnine, a so stranke v torek sklenile poravnavo. Zavarovalnica Triglav, kjer je imela šola zavarovano odgovornost, je staršema že izplačala 38 tisoč evrov odškodnine. Še dodatnih 3000 evrov pa bodo starši dobili od občine. "Poravnali smo se v okviru vsote, ki jo sodišče razsoja v takšnih primerih. Pravzaprav smo dobili še nekoliko več, zato smo zadovoljni," je izjavil njihov pooblaščenec, odvetnik Anton Nosan.

Sojenje vzgojiteljicam v primeru Tedi Bauer | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Sodba za trojico še ni pravnomočna

Aprila letos sta bili na Okrožnem sodišču v Ljubljani v tej zadevi že obsojeni pomočnica vzgojiteljice Barbra Slak Čadonič in vzgojiteljica Barbara Čampa Janeš na leto in pol pogojnega zapora s preizkusno dobo treh let. Nekdanja ravnateljica vrtca v Fari pri Kostelu Vera Cimprič je bila obsojena na osem mesecev pogojnega zapora s preizkusno dobo dveh let. Sodba zaradi pritožb zagovornikov še ni pravnomočna.

Komentarjev 1
  • VERITA 19:32 18.september 2011.

    Sramota. Je toliko vredno človeško življenje? Me prav zanima, če bi bil nesrečni otrok sin ali vnuk g. Kučana, Jankoviča......Kolikšna odškodnina bi jim bila odmerjena?