Slovenija
110 ogledov

Za utico kar 26 tisoč evrov

Kostanj Dejan Mijović
Cene. Po napovedih bo kostanj dražji kot lani, velika merica tudi štiri evre.

Husko Hajdarpašić iz podjetja Seam, ki ima v najemu gostinski vrt ob Tromostovju, je za trimesečni najem utice za peko in prodajo kostanja ob Prešernovem trgu ponudil kar 31 tisoč evrov. Izhodiščna cena je bila tisoč evrov.

Ponudbo je že umaknil

Vendar ker ponudbe niso bile obvezujoče, si je Hajdarpašić že premislil in odstopil od nje, saj utice ne bo tam, kjer jo je imel prejšnja leta: “Razpis Mestne občine Ljubljana (MOL) je bil zavajajoč, ker v njem niso napisali točne lokacije utice. Če bi že prej jasno povedali, kje stoji, ne bi ponudil tako veliko. Na tej lokaciji (ki je sicer od prejšnje oddaljena nekaj metrov, vendar ni več v neposredni bližini njegovega gostinskega vrta; op. a.) ne moreš zaslužiti niti deset tisoč evrov.”

Drugi, ki je za to lokacijo največ ponudil, in sicer 25.837 evrov, je bilo podjetje GP Dašmir. Če bo njegova ponudba popolna, bo pogodbo z MOL predvidoma podpisal v naslednjih dneh. Predstavnik tega podjetja upa, da se jim bo izšlo. Na vprašanje, ali ve, koliko meric bo moral prodati, se nasmehne in odgovori: “Veliko.” Če bi merica stala tri evre, bi jih moral v treh mesecih prodati 8.600 ali 96 na dan, samo da bi poplačal uporabnino. Vendar ker je kostanja letos manj, so prodajalci napovedali, da bodo cene verjetno zvišali. Lani je manjša merica (dva decilitra) stala od dva do 2,50 evra, velika (štirje decilitri) od tri do 3,50 evra. Letos bo velika na elitnih lokacijah verjetno stala že štiri evre.

Prehitela za 72 evrov

Hud boj se je bil tudi za drugo najelitnejšo lokacijo na Cankarjevem nabrežju v bližini gostilne Maček. Najvišjo ponudbo – 10.250 evrov – je oddala Milka Stokanović, GP Dašmir pa le 72 evrov manj. Za tretjo lokacijo na Bregu oziroma Novem trgu je največ, 6.650 evrov ponudil Idaver Sulejmani, ki je največ dal tudi za četrto lokacijo na Kongresnem trgu nasproti Kazine, in sicer 4.660. Za zadnjo je bila sicer izhodiščna cena 500 evrov. Ponudbe so oddali še za šest drugih lokacij, medtem ko za pet ni bilo zanimanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.