Slovenija
116 ogledov

Za varovanje Kresalove le dva tisoč evrov

Miro Senica, Katarina Kresal Žurnal24 main
Neuradne navedbe, da naj bi varovanje ministrice Katarine Kresal v St. Moritzu državo stalo osem tisoč evrov, ne držijo, pravijo na notranjem ministrstvu (MNZ).

Po poročanju Dnevnika je letošnja varnost ministrice Kresalove državo na vseh poteh v tujino stala 1.911 evrov. Pojavile so se namreč govorice, da je ministrica takoj po smrti Saše Baričeviča odpotovala na dopust v St. Moritz ter s seboj vzela še varnostnike. Njihova oskrba in nastanitev pa naj bi proračun olajšali za osem tisoč evrov.

Ministrstvo je odgovorilo, da so v znesku 1.911 evrov zajeti stroški varovanja ministrice v tujini (vse službene in zasebne poti) letos. V tej številki pa so vključeni stroški, kot so recimo gorivo, dnevnice, nastanitev, letalske vozovnice, smučarske karte za varnostnike ... Prav tako v to niso zajete plače varnostnikov.

Koliko je stalo varovanje med 4. in 8. februarjem, ko je bila Kresalova odsotna, na MNZ ne povedo, češ da bi s tem posegli v njeno zasebnost. Ne razkrijejo niti, kolikokrat je bila ministrica letos v tujini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.