Slovenija
32 ogledov

Za zapahi nezakonito?

(Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Odvetniška družba Čeferin trdi, da je Dragan Tošić, domnevni vodja slovenske kriminalne združbe, za zapahi nezakonito.

Kot poroča današnje Delo, so Tošićevi zastopniki iz vrst Odvetniške družbe Čeferin na vrhovno sodišče vložili zahtevo za varstvo zakonitosti. Menijo, da sta tako sklep preiskovalne sodnice kot tudi zunajobravnavnega senata ljubljanskega okrožnega sodišča neustavna in nezakonita.

Odvetniki: Špekulacije in ugibanja
Kot smo že poročali, je Dragan Tošić v enomesečnem priporu. Policisti so ga prejeli v tako imenovani akciji Balkanski bojevnik, ki je konec maja potekala v več slovenskih mestih. Rezultat akcije je 14 osumljencev slovenske narko mreže; devet jih je v priporu, trije so v hišnem priporu, pet pa jih nadaljevanje preiskave čaka na prostosti.

Njihov vodja naj bi bil ravno Dragan Tošić, za katerega pa Marko Bošnjak iz Odvetniške družbe Čeferin meni, da je v priporu neutemeljeno: „V nobenem sklepu ni naveden niti en sam dokaz, ki bi kazal na to, da bi naš klient komur koli dajal kakšna navodila ali sporočila glede domnevnih transportov heroina.“ Bošnjak nadaljuje, da se sklepi zapletajo celo v protislovja, medtem ko najprej zatrjujejo, da naj bi enemu od osumljencev dal navodila na svojem domu, na drugem mestu pa pravijo, da je ta osumljenec navodila prejel v tujini od drugih oseb.

Zato Bošnjak meni, da so razlogi za pripor popolnoma neutemeljeni in poudarja, da ne gre za nič drugega kot „skupek špekulacij in ugibanj, ki skoraj povsem temeljijo na izsledkih srbskih varnostnih organov, ti pa so pridobljeni s kršenjem človekovih pravic“.

Zahteve za varstvo zakonitosti so napovedali še nekateri drugi odvetniki priprtih. Ker gre za priporno zadevo, bi lahko o njej odločili že do sredine prihodnjega meseca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.