Slovenija
4335 ogledov

Sredi noči gorel gostinski lokal

Požar v gostinskem lokalu PGD Dvor
Gasilci PGD Dvor so davi intervenirali v požaru v gostinskem lokalu.

Ob 2.20 je v kraju Dvor v občini Žužemberk prišlo do dimniškega požara. Ogenj v gostinskem lokalu se je razširil na električno napeljavo ob dimniku, tramove, lesen strop ter del ostrešja.

Z gašenjem sta že prej pričela policista, dokončno pa so ga obvladali gasilci PGD Dvor in Žužemberk, ki so prišli s tremi vozili. IZ PU Novo Mesto so sporočili, da sta bila na kraj požara takoj napotena  policistka in policist, ki sta ugotovila, da je prišlo do požara v kuhinji, ogenj pa se je hitro širil. Z gasilnim aparatom sta takoj pričela z gašenjem požara, vztrajala vse do prihoda gasilcev in s tem preprečila, da bi ogenj zajel celotno stavbo.

12 gasilcev je nato po svojem prihodu odstranilo del stropa, leseni opaž in izolacijo, pogasilo žarišča, očistilo dimnik ter objekt pregledalo s termo kamero. Do jutra so ostali na gasilski straži.

Po prvih ugotovitvah PU Novo Mesto je zagorelo v dimniku, ogenj pa se je delno razširil tudi na streho. Nastalo je za okoli tisoč evrov škode.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.