Slovenija
37 ogledov

Zagreb: Ikea opustila del projekta

Iz švedskega pohištvenega koncerna Ikea so sporočili, da zaradi niza napadov ne Žurnal24 main
Ikea naj bi zaradi prenasičenosti Zagreba s trgovskimi centri razmišljala o opustitvi dela projekta trgovskega centra v Rugvici. Predstavniki Ikee to zanikajo.

Ikea bi lahko zmanjšala investicijo na Hrvaškem in opustila načrte o gradnji trgovskega centra v Rugvici, je poročal avstrijski časnik Standard. Ob tem dodaja, da je do sprememb pri projektu prišlo zaradi prenasičenosti Zagreba s trgovskimi centri.

"Ikejin projekt v vrednosti 300 milijonov evrov, s 140 tisoč kvadratnimi metri prodajne površine, 300 trgovskimi podružnicami in 2000 zaposlenimi je občutno zmanjšan," še piše avstrijski časnik.

Pisanje časnika je že zavrnil tiskovni predstavnik Ikee Igor Štefanec.

"Od trgovskega centra nismo odstopili, njegova gradnja je samo prestavljena do leta 2015. Znana je situacija na tržišču trgovskih centrov na Hrvaškem. Ta se je spremenila od začetka projekta in zdaj čakamo, kakšno bo tržišče čez nekaj let. Primarni cilj je trgovska hiša Ikea in odločeno je, da se na to popolnoma skoncentriramo," je Štefanec dejal za Nacional in dodal, da upa, da bo do odprtja centra prišlo do konca prihodnjega leta.

Zavrnil je tudi namigovanja, da je Ikea opustila projekt v Rugvici in da se bo preselila v Westgate center.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.