Slovenija
22 ogledov

Zahteval bo požarnega inšpektorja

Na mariborskem Rdečem križu so včeraj sprejeli družino Gert in ji zagotovili pom Žurnal24 main
Po požaru. Krajani so poprijeli za lopate in pomagajo pri urejanju pogorišča. Policija ugotovila, da ni podlage za kazensko ovadbo.

"Policisti in kriminalisti so opravili ogled kraja požara. Ker ni bilo podlage za podajo kazenske ovadbe, so v skladu z določili podali poročilo pristojnemu državnemu tožilstvu," je o požaru, ki se je zgodil v Metavi na Silvestrovo, pojasnil Bartolo Lampret iz Policijske uprave Maribor.

"Želim priti do dna"
Včeraj smo poročali, da je Jožef Škof, predsednik krajevne skupnosti Malečnik - Ruperče, za naš časopis pojasnil, da naj bi mu kriminalisti, ki so opravljali ogled dogodka, zatrdili, da je za požar kriv dimnik ter da bodo opravili razgovore s podjetjem, ki je opravljalo požarno varnost na objektu.

Prosijo za prispevke
Račun. Na rdečem križu so odprli transakcijski račun za pomoč družini. Številka TRR pri Novi KBM za Gertove je 04515-0000397432 in šifra 00 50742.

"Ker se je zdaj izkazalo, da očitno ni nihče od dimnikarjev kriv, bom danes zahteval ogled kraja s požarnim inšpektorjem, ki bo podal mnenje. Temu želim priti do dna," je pojasnil Škof.

 

Stopili so skupaj
Je pa včeraj mariborski rdeči križ že poskrbel za družino, ki je v požaru ostala brez vsega imetja in očeta, ki je umrl med poskusom reševanja imovine. "Veseli smo vsake pomoči. Zdaj se stiskamo v dveh sobah pri moji mami," je pojasnila Jožica Gert.

Na pomoč so priskočili tudi krajani Metave in Malečnika, ki so družini prinesli obleko, hrano in nekaj denarja. Pomagajo pa tudi pri odstranjevanju pogorišča in sanaciji ceste.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.