Slovenija
5316 ogledov

Žalostni prizori: Dvestometrska kolona, ne boste verjeli, zakaj

čakalna vrsta slovenska bistrica vpis pacienta Zajem zaslona
Žalostni prizori iz Slovenske Bistrice, a hkrati odraz slovenskega zdravstva, ki očitno iz tedna v teden dosega nižjo točko. Za opredelitev pri izbranem osebnem zdravniku so ljudje na mrazu v nepregledni koloni čakali več ur. Mnogi se bodo morali obrisati pod nosom.

Leta 2024 v dobi digitalizacije, leta 2024, ko zaposleni in drugi plačujemo velike denarce za javno zdravstvo, so prizori, kot je spodnji, naravnost boleči in neprijetni za oči. Prebivalci Slovenske Bistrice so danes zjutraj na mrazu pred Zdravstvenim domom Slovenska Bistrica morali čakati v nepregledni vrsti, daljši od 200 metrov, da bi se lahko opredelili pri zdravnici družinske medicine Mariji Osovnikar, ki je sprejela približno 1.300 pacientov.

"Že od jutra se pred zdravstvenim domom vije dolga kolona ljudi. Prvi so se začeli zbirati že okrog 5. ure zjutraj, ljudje na sprejem čakajo več ur," poroča portal mariborinfo.com. Vpis bo danes trajal od 7. do 20. ure, nato v ordinacijskem času ambulante do zapolnitve, piše na spletni strani zdravstvenega doma. A po obvestilu zdravstvenega doma, ki je prišlo okoli poldneva, da "ni več možno izbrati osebnega zdravnika ali pediatra", je jasno, da je veliko čakajočih ostalo brez opredelitve pri družinskem zdravniku. 

 "Pričakovali smo velik naval, zato smo organizirali tri vpisna mesta. Do zapolnitve mest je prišlo že nekaj po 11. uri in žal je nekaj ljudi ostalo brez možnosti izbire osebnega izbranega zdravnika," je za STA potrdila direktorica zdravstvenega doma Urška Sedmak.

Razlog odhod dveh zdravnic

Razmere na področju družinske medicine v Slovenski Bistrici so se začele zaostrovati po tistem, ko je maja zapustila delovno mesto dotedanja strokovna direktorica ZD Slovenska Bistrica Alenka Antolinc Košat, konec junija pa se je upokojila zdravnica koncesionarka Tanja Pavlovič. Skupno sta skrbeli za okoli 3000 pacientov.

Delo prve nadaljujeta dve zdravnici, ki menjaje delata v ambulanti tri dni v tednu, preostali program zdravstvenega doma pa je prevzela zdravnica, ki je danes začela delo.

"Težava pa je v tem, da se je upokojila koncesionarka in nova koncesija še ni podeljena," je pojasnila direktorica. Če bo občini uspelo podeliti koncesijo drugemu zdravniku, bo po njenih ocenah dovolj mest za vse paciente.

dezurni@styria-media.si 

Komentarjev 21
  • Plavi-mil 16:01 30.september 2024.

    Plešite, plešite,400 T koristnih idiotov, hoteli ste imeti, imate, koliko takih vrst bo še, ker nam ta sončni kralj načrtno UNIČUJE zdravstvo.

  • Avatar omega_v6
    omega_v6 15:43 30.september 2024.

    Nič jamrati hoteli ste Goloba in sedaj ga imate to je šele začetek!! Ne morem razumeti zakaj ljudje ne Plešejo?? Bojim se samo kaj se bo zgodilo z ministrico in Golobom,če bo komu umrl kak član družine,ki mu je pomenil ...prikaži večl vse?? Ko se kaj takega zgodi nimaš več kaj izgubiti zato poihčeš krivce in jih sam "kaznuješ"!!

  • GarBollo001 15:27 30.september 2024.

    Za golobovo glavo dam 100€