Slovenija
21 ogledov

Zanemarjena okolica moti

Občina bi kot dober lastnik morala zavarovati objekt in preprečiti objestno “igr Žurnal24 main
Vrtec Ciciban. Med čakanjem na obnovo so ga neznanci razdejali.

“Igrišče je zaraščeno, opuščena igrala je prerasla visoka trava. Še bolj grozljiv je pogled v notranjost vrtca, kjer so neznanci razbili večino oken in v prostorih povzročili pravo razdejanje,” so nas občani, ki živijo v bližini nekdanjega vrtca Ciciban ob Cankarjevi ulici, opozorili na njegov zanemarjen videz.

Obnova preložena
Za otroke bo poskrbljeno. Prenova vrtca Ciciban (v njem bo prostora za šest enot), vredna 1,5 milijona evrov, se je zamaknila zaradi zahtevka za revizijo pri izvedbi javnega naročila za izbiro izvajalca del. Na občini zatrjujejo, da kljub temu jeseni noben otrok ne bo ostal brez varstva.

Desetletni vandali
Stanovalec sosednjega bloka, ki je pred časom poklical policijo, ko je v vrtec skozi okno plezala skupina mladostnikov, je povedal, da se je do začetka šolskih počitnic to dogajalo vsakodnevno, vandali pa naj bi bili po njegovi oceni stari le okrog deset let. Ker so se na občini zaradi povečanega števila otrok odločili nekdanji vrtec obnoviti, se je ob koncu marca iz prostorov izselila novogoriška enota Šenta, že konec prejšnjega leta pa center za pomoč na domu. Po načrtih občine naj bi vrtec prenovili do 1. septembra, a se je zapletlo pri izbiri izvajalca gradbenih del.

Kot kaže, pa se občinarjem ne zdi potrebno, da bi bi objekt zavarovali in njegovo okolico vsaj v grobem uredili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.