Slovenija
30 ogledov

Zaradi dežja pet tisoč manj

Kinodvor bo novo sezono uradno 
začel 3. septembra. (Foto: IFP) Žurnal24 main
Kinodvor. Z obiskom presegli pričakovanja ljubljanske občine.

Ljubljana. V prejšnji sezoni si je projekcije v Kinodvoru ogledalo nekaj več kot 73 tisoč ljudi, ustanoviteljica Mestna občina Ljubljana pa jih na leto pričakuje najmanj 50 tisoč, zaradi česar, pravijo, je bila sezona zanje uspešna. Poleg tega je bila prva, ko je bil Kinodvor odprt celo leto.

Težave so imeli pri projektu Kino pod zvezdami, saj je zaradi slabega vremena odpadlo sedem projekcij. “Po naši oceni smo zaradi vremena izgubili vsaj pet tisoč obiskov,” so povedali v Kinodvoru. Vsega skupaj jih je bilo sicer dobrih osem tisoč.

Večer za Niko Bohinc
Nova sezona se bo uradno začela prihodnji petek s premiero animiranega filma Skrivnost iz Kellsa. Pred tem, 1. septembra, bodo ob 17. uri v spomin na filmsko kritičarko Niko Bohinc predvajali enega od njenih najljubših filmov, Jules in Jim.

V novi sezoni bo v Kinodvoru več filmskih festivalov. Tako bo septembra na sporedu Otok v Ljubljani, oktobra filmski program Mesta žensk, novembra Liffe, decembra pa Animateka. Marca bodo gostili še Festival dokumentarnega filma in Dneve etnografskega filma. Do aprila bodo poleg tega vsak mesec pripravili program, povezan s projektom Ljubljana – svetovna prestolnica knjige. Dodali so, da bo projekt za otroke in mlade Kinobalon sofinanciralo ministrstvo za kulturo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.