Slovenija
42 ogledov

Zaradi luknje ob gumi

Ker še ni bilo postavljenih opozorilnih tabel na cesti med Dvori in Gračiščem, b Žurnal24 main
Opozorilno tablo postavili šele potem, ko si je poškodoval avto.

“Glede na to, da se od Gračišča in okoliških vasi precej ljudi vozi v Koper, menim, da bi se moralo cesto med Dvori in Gračiščem nujno sanirati,” nam je dejal Kolja Štemberger, bralec iz Popetrov. Na poti v Koper se je na ozki in dotrajani cesti v odseku od razcepa za Kubed ter gostišča Mohoreč umikal nasproti vozečemu avtomobilu in zapeljal v eno od lukenj.

Luknje vse večje
Zadnjo desno gumo mu je razneslo, sprednjo pa prerezalo. Luknje se zaradi snega, dežja in mraza večajo, zadnje tedne pa cesto po njegovih besedah uničujejo tudi tovornjaki Primorja, ki odvažajo material v Sočergi. Policija je naredila zapisnik, škodo pa je bralec prijavil na zavarovalnico, ki naj bi terjala krivdno odgovornost vzdrževalca ceste.

Škode ne bo plačal
“Vse to se ne bi zgodilo, če bi bile nameščene opozorilne table. Postavili so jih šele po tem, ko sem poškodoval gume na svojem avtomobilu,” pravi Štemberger in dodaja, da škode ne namerava plačati iz svojega žepa in da bo, če bo treba, škodo terjal prek sodišča. Mestna občina Koper sicer že nekaj let od upravljalca, Direkcije RS za ceste (DRSC), zahteva rekonstrukcijo tega odseka državne ceste. Na DRSC pa so nas odpravili, češ da je cesta občinska.

Popraviti mora Primorje
Kot nam je povedala Tanja Mejak iz CPK, ki je vzdrževalec te ceste, so postavili prometno signalizacijo za opozarjanje na nevarnost udarnih jam na mestih poškodb. “Cesto si je ogledal tudi prometni inšpektor in izdal nalog za postavitev signalizacije ter družbi Primorje odredbo za popravilo ceste in pridobitev ustreznih soglasij za uporabo navedenega priključka,” pojasnjuje in dodaja, da je bila rekonstrukcija ceste sicer predvidena že dlje, a je zanjo 
pristojna DRSC.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.