Slovenija
40 ogledov

Žarnićeva zelena luč je zloraba

Miha Jazbinšek (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Okoljski minister s svojim sklepom ne bi smel loviti roka in tako županu Jankoviću s sprejetjem občinskega prostorskega načrta omogočiti novega predvolilnega uspeha, je prepričan mestni svetnik Jazbinšek.

Do naslednjega torka morajo sicer pobudniki za razpis naknadnega referenduma glede strateškega in izvedbenega prostorskega načrta (SPN in IPN) Mestne občine Ljubljana (MOL) popraviti vprašanje, če želijo, da bo Zoran Janković privolil v zbiranje podpisov za razpis referenduma.

Medtem bo Miha Jazbinšek parlamentarni preiskovalni komisiji, ki se ukvarja z gradbenimi posli in ki jo vodi poslanka SDS Alenka Jeraj, predlagal, da Jankovića, podžupana MOL Janeza Koželja, okoljskega ministra Roka Žarnića in kmetijskega ministra Dejana Židana obravnava kot preiskovance, ker so sodelovali pri pripravljanju obeh, po njegovem mnenju spornih načrtov, ki določata razvoj mesta vsaj naslednjih 20 let.

Žarnić je bil namreč tisti, ki je zadnji hip izdal sklep, da sta SPN in IPN usklajena z mnenji državnih nosilcev urejanja prostora in s tem prižgal zeleno luč za obravnavo načrtov na seji mestnega sveta. Svetniki so ju sprejeli 5. julija. "To je zloraba. Lovil je rok, ki ga ne bi smel loviti," pravi Jazbinšek, ki je prepričan, da bi moral najprej dobiti mnenja vseh nosilcev urejanja prostora, ki jih je okoli 40, ne le 13, pa še od tega so nekatera pogojna. Po Jazbinškovem mnenju so s SPN in IPN "napadli" več sto hektarjev najboljših kmetijskih zemljišč v MOL, ki so s sprejetjem teh dokumentov postala zazidljiva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.