Slovenija
22 ogledov

Zaslužek poskušajo zapleniti

Zaključna akcija maja lani. (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Kriminalisti in tožilstvo so po akciji Balkanski bojevnik izpostavili dobro delo in sodelovanje organov. Tožilstvo si prizadeva, da bi osumljenim zaplenili nezakonito pridobljeno premoženje.

Predstavniki policije in vrhovnega državnega tožilstva so predstavili rezultate mednarodne kriminalistične preiskave organizirane kriminalne združbe, ki se je ukvarjala s tihotapljenjem kokaina.

Na konferenci so prebrali kazensko ovadbo, poudarili pa so, da gre za enega večjih uspehov policije in tožilstva. Pri preiskavah je sodelovalo 150 policistov in kriminalistov. Sedem članov kokainske naveze ostaja v priporu, tri osebe so v hišnem priporu, pet oseb je na prostosti, ena pa na begu.

Šef kriminalistov Aleksander Jevšek je povedal, da je kriminalistično preiskavo vodila slovenska policija in usmerjali slovenski tožilci. Operacija tako ni bila vodena od srbskih ali ameriških pravosodnih oblasti, je poudaril.

Tožilstvo je vložilo zahtevek za zamrznitev nezakonito pridobljenega premoženja osumljenih tihotapcev in si prizadeva, da bi zaslužek zaplenili vsem osumljencem, ne samo Draganu Tošiću. Finančna preiskava o zaslužku še teče.

Kriminalisti in tožilci so še poudarili, da je bil kokain namenjen v druge države in ne za slovenski trg.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.