Slovenija
13 ogledov

Zaslužka še niso zasegli

Neuradno: ljubljanski sodniki so podaljšali pripor Tošiću in osmim pomagačem. (F Žurnal24 main
Balkanski bojevnik. Tožilci še niso zahtevali zaplembe dobička narkokartela.

Ljubljansko sodišče, na katerem vodijo preiskavo zoper domnevnega vodjo slovenske naveze balkanske kriminalne združbe Dragana Tošića in 17 domnevnih pajdašev, osumljencem še ni zaplenilo domnevno nezakonito pridobljenega zaslužka. "Ljubljansko okrožno sodišče s tožilstva do tega trenutka ni prejelo nobene zahteve za začasno zavarovanje premoženja," pojasnjujejo na sodišču.

Le Petit in Randevu
Preiskava. Zoper Dragana Tošića in še osem domnevnih pajdašev so ljubljanski preiskovalni sodniki odredili enomesečni pripor, zoper preostalo trojico pa enomesečni hišni pripor. Dva so po zaslišanju pri preiskovalnih sodnikih izpustili. Preostalim je bil pripor konec junija podaljšan za dva meseca, v začetku septembra pa še za tri. Tošić naj bi bil sicer podrejen balkanskemu narkokralju Darku Šariću. V kriminalni združbi naj bi veljal za njegovega tesnega sodelavca.

Tožilsko odločanje
"V tej fazi postopka pojasnil v zvezi z morebitnimi odločitvami tožilca o začasnem zavarovanju odvzema premoženjske koristi ne moremo posredovati," na vprašanje, ali nameravajo zaplembo Tošićevega premoženja predlagati tik pred koncem preiskave, odgovarjajo tožilci za pregon organiziranega kriminala.

Tošić in njegovi pajdaši naj bi si z zaslužkom od tihotapljenja predvsem kokaina kupovali nepremičnine in vozila prestižnih znamk oziroma sredstva vlagali v odprtje lastnih gostinskih lokalov. Policija pa naj bi že ob začetku preiskave predlagala sodno zavarovanje tega premoženja pred morebitno prodajo.

Časa še dva meseca
Tožilci imajo sicer še do 25. novembra čas, da zoper Tošićevo združbo vložijo obtožnico. "Takrat bo potekel tudi polletni zakoniti rok, do katerega je Tošiću lahko odvzeta prostost pred vložitvijo obtožbe," dodaja Tošićev zagovornik Janez Koščak.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.