Slovenija
25 ogledov

"Zastrašujejo komentatorje"

(Foto: pozareport.si) Žurnal24 main
Neznanci so napadli spletno stran Požareporta. V sporočilu so bralce pozvali, da naj pošljejo ponudbe za odkup osebnih podatkov piscev (spornih) komentarjev tamkajšnjega foruma.

Lastnik omenjene spletne strani Bojan Požar je za zurnal24.si dejal, da so hekerji spletno stran v zadnjih štirih tednih, od izbruha afere Baričević, napadli že dvakrat. Kljub temu, da so medtem tako oblikovno kot varnostno prenovili portal, pa so očitno hekerji našli varnostno luknjo in jo izkoristili.

"Po oceni naših informatikov je morala ekipa nekaj časa delati na tem, da je vdrla na stran – imeti je morala motiv in biti plačana za to," pravi Požar. Po njegovi edini razlagi so hekerji stran napadli zaradi nekaterih odmevnih člankov, ki so jih objavili na portalu v zadnjih tednih.

"To so blefirali," pa je Požar odgovoril na vprašanje, ali bi lahko hekerji prišli do osebnih podatkov komentatorjev. "Gre za zastraševanje tistih, ki komentirajo," še pravi sogovornik.

Poziv za odkup podatkov komentatorjev
"BOYCIE, BOYCIE! ( ... BACK AGAIN ...) Minilo je kar nekaj časa, ko smo se nazadnje oglasili ... Zakaj???" 
so sporočili neznanci, pod imenom Piroman ob kliku na stran pozareport.si.

Ob tem so jih tudi pozvali, da naj oddajo ponudbo za odkup osebnih podatkov piscev (spornih) komentarjev foruma pozareport.si. "Baza piscev komentatorjev je od danes na javni dražbi."

Na voljo naj bi tako bili tudi osebni podatki piscev, ki so se javljali prek spletnih strani in povezav, kot so hidemyass, proxy, vpn. "NAJ SE TA POZAR RAZŠIRI KOT KUGA!" še zaključuje Piroman.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.