Slovenija
22 ogledov

Zažgal hišo in napadel policista

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Slovenjgradčan se je s kovinsko palico spravil nad policista, in to kar pred njegovo hčerko. Zatem je odšel domov, grozil materi in zažgal hišo. Ob prihodu policistov se jih je nasilnež spet lotil s palico.

V četrtek ob 12.40 je 24-letni moški iz Slovenj Gradca napadel 33-letnega policista, ko je v prostem času spremljal hčerko iz osnovne šole v Slovenj Gradcu. "Navedeni je s kovinsko palico zagrozil policistu, da ga bo ubil, in z njo večkrat zamahnil proti njemu, vendar se je njegovim udarcem umikal in pri tem postavil v obrambni položaj, nakar je osumljenec odšel s kraja dogodka proti domu," incident pojasnjuje Peter Pungartnik, tiskovni predstavnik PU Slovenj Gradec.

Zažgal stanovanje in napadel policista
Ko je moški prišel domov, ga mati ni hotela spustiti v stanovanje, zato je vstopil s silo in od nje zahteval denar. Ker se ni umiril, je mati poklicala policijo. Pred prihodom policistov na kraj kršitve je osumljenec odšel  v sobo, kjer je zažgal kup papirja, da bi požgal stanovanje in se tako maščevati materi, s katero je v sporu že več let. Ob prihodu dveh policijskih patrulj se je policistom aktivno uprl, tako da jih je napadel s kovinsko palico, ki jo je še vedno imel pri sebi. Policista sta proti njemu uporabila prisilna sredstva in mu odvzela prostost za 48 ur, začetni požar v stanovanju pa sta pogasila.

Po zbranih obvestilih so 24-letnika v petek zvečer s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalni sodnici okrožnega sodišča v Slovenj Gradcu, ki je zoper njega odredila pripor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.