Slovenija
15 ogledov

Zdržite še malo, sonce bo

Dež. Anže Petkovšek
Vso državo je zajelo deževje, ki pa bo popoldan že slabelo. Reke vseeno še naraščajo, nekatere bodo presegle opozorilne vrednosti. Že jutri in v prihodnjih dneh sončno in toplo.

Na Agenciji RS za okolje opozarjajo, da reke po državi še naraščajo. Dopoldne bodo opozorilne pretoke presegle reke Dravinja, Mestinjščica, Kolpa in manjše reke na območju jugovzhodne Slovenije. Možna so manjša razlitja na območju vsakoletnih poplav. Čez dan bodo še naraščale večje reke; Savinja in Sava v spodnjem toku ter reka Mura in Drava.

Sava bo zvečer presegla pretok 1.500 kubičnih metrov na sekundo (m3/s), Mura 600 m3/s, Ljubljanica pa bo tekom dneva dosegla opozorilni pretok 144 m3/s. V noči na sredo bo močneje, predvidoma do 200 m3/s narasla reka Krka, ki lahko ob tem poplavi manjša območja vsakoletnih poplav.

Na cestah previdno

Iz Radovljice in Zreč zaradi deževja poročajo o poplavljeni kleti, v Ptuju je zalilo klet hotela, pri Sevnici se je  udrla zemlja, ponekod je na ceste padlo več dreves ali kamenja. Zgodilo se je tudi več prometnih nesreč, k sreči brez najtežjih posledic. Vsekakor na cesti prilagodite hitrost spolzkim razmeram in povečajte varnostno razdaljo.

Napoved obetavnejša

Čez dan bo dež oslabel in do večera ponehal, od zahoda pa se bo počasi zjasnilo. Jutri bo delno jasno, čez dan se bo ogrelo tudi do 21 stopinj Celzija. Vremenoslovci obljubljajo, da bo konec tedna sončen in razmeroma zelo topel.

Imate zanimivo fotografijo vremena? Pošljite nam jo prek spodnjega obrazca.

Komentarjev 2
  • jaki 09:23 16.oktober 2012.

    a nimaš nobenga dela?

  • bober123 09:08 16.oktober 2012.

    Vaš komentar je bil izbrisan zaradi kršenja kodeksa Žurnala24.