Slovenija
19 ogledov

"Zelo nas priganjajo"

Včerajšnji akciji v Stožicah je pomagalo lepo vreme. Še dobro, da ne dežuje, je Žurnal24 main
Stožice. Danes bo znano, ali bo Grep po tehničnem pregledu dobil uporabno dovoljenje. Včeraj je bilo v Stožicah pravo mravljišče.

Ljubljana. Delavcev je bilo največ pred športno dvorano, kjer je že postavljeno ograjeno asfaltirano igrišče. Hiteli so z urejanjem peščenih poti, pripravljali so teren za bodoče zelenice v okolici in podobno, pri tem pa niso bili najbolj zgovorni. “Priganjajo nas,” je navrgel eden od njih. Na vprašanje, ali je še veliko za narediti, pa je odsekal “Ma, v redu je” in odhitel. “Od praznikov nas ves čas priganjajo,” je povedal drugi in dodal, da delajo od osem do deset ur na dan.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

O poteku tehničnega pregleda nihče od sogovornikov ni vedel nič konkretnega. “Ah, tu se bo še kar nekaj časa delalo, bo treba še kaj popravljati. Pri tako velikih objektih je to normalno,” je menil delavec, ki tako kot drugi ni želel biti imenovan.

V Grepu skrivnostni
Uroš Ogrin, direktor Grepa, včeraj o poteku zaključnega tehničnega pregleda stadiona, dvorane in pripadajoče komunalne ureditve ni želel povedati ničesar. Napovedal je, da bomo vse izvedeli danes. Kot je znano, se 9. maja izteče odločba o devetmesečnem poskusnem obratovanju. Če bo pregled pokazal pomanjkljivosti, lahko Grep prosi za podaljšanje poskusnega obratovanja, sicer pa bo dobil uporabno dovoljenje in objekte bo prevzel Zavod Tivoli.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Upravljanje objektov
Roman Jakič, direktor Zavoda Tivoli, je dejal, da (ne)pridobitev dovoljenja ne bo neposredno vplivala na upravljanje stadiona in dvorane, saj je njuna funkcionalnost dokazana in bi tako kot do zdaj lahko delali tudi naprej. “Si pa želimo, da bi tehnični prevzem bil zdaj, da lahko od Grepa prevzamemo vse obveznosti in bomo lahko imeli svojo notranjo kalkulacijo,” je povedal. Zdaj del števcev odčitavajo sami, za del pa jim Grep vsak mesec izstavi račun. “Zato ves čas pravim, da bomo realno sliko stroškov imeli šele v začetku prihodnjega leta,” je pojasnil. Po načrtu bodo športne objekte v Stožicah dobili v stalno upravljanje s sprejetjem odloka na seji mestnega sveta 30. maja. Gre za odlok, po katerem se bodo preimenovali v Javni zavod Šport Ljubljana.

Največji del, ki ga čakamo, je zunanja športnorekreativna površina, ki mora biti narejena do 15. maja. Lahko pa zaprosijo za podaljšanje.
Roman Jakič

Akustika ni del pregleda
Težave z akustiko v dvorani niso del tehničnega pregleda, po pogodbi pa jih mora urediti Grep; podobno je s plezalno steno, ki je še ni, je razložil Jakič, ki meni, da težave s koncerti niso posledica akustike: “Koncert The Chemical Brothers je samo prestavljen na september, Zucchero pa bo v Križankah zato, ker je prodanih premalo vstopnic.”

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.