Slovenija
21 ogledov

Zidarja tudi tokrat ne bo

Ivan Zidar Žurnal24 main
Sojenje v zadevi Čista lopata se še naprej nadaljuje v odsotnosti Ivana Zidarja. Danes naj bi zaslišali Darjo Brodt.

Kot je povedal Zidarjev zagovornik Boštjan Penko, Ivana Zidarja tudi danes predvidoma ne bo na sodišče. Sodnemu senatu so do predvidenega roka predložili vsa zahtevana dokazila o zdravstvenem stanju. Senat je namreč v torek zahteval nova dokazila, saj naj do sedaj predložena ne bi zadostovala. Če dokazil ne bi predložili, bi za Zidarja odredili prisilni privod na obravnavo na ljubljanskem okrožnem sodišču.

Zaslišali naj bi Brodtovo

Darja Brodt, članica razpisne skupine na Kontroli zračnega prometa v času razpisa za izgradnjo letališkega stolpa na Brniku, bi že morala biti zaslišana. Ker ni dobila vabila na obravnavo, ker se je preselila, se takrat zaslišanja ni udeležila. Tako naj bi jo zaslišali danes.

V torek so zaslišali Magdo Zadnik, Srečka Janšo in Stanislava Bobnarja. Zadnikova, ki je bila v času javnega razpisa članica strokovne komisije, je povedala, da je bila njena vloga pri izbiri izvajalca za gradnjo stolpa majhna. Ob tem je še dodala, da je imel takratni direktor podjetja Kontrola zračnega prometa "pomisleke pri pripravi pogodb".

Janša, ki je bil v času javnega razpisa za izgradnjo letališkega stolpa direktor Kontrole zračnega prometa, pa je na zaslišanju dejal, da "nikoli ni prihajalo do pritiskov pri izbiri podizvajalcev".

V zadevi Čista lopata so Ivan Zidar, Hilda Tovšak, Dušan Črnigoj, Tomaž Žibert, Ivan Demšar, Borut Farčnik, Srečko Gabrič in Ivan Kroflič obtoženi sprejemanja in dajanja daril oziroma pomoči pri teh kaznivih dejanjih v povezavi z gradnjo letališkega stolpa na Brniku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.