Slovenija
17 ogledov

Zimmermann na sodišču zaradi očitkov o malomarnem zdravljenju

Operacija krčnih žil Profimedias
Koprski kriminalisti so zdravnika Janeza Zimmermanna oktobra lani tožilstvu ovadili zaradi malomarnega zdravljenja in opravljanja zdravilske dejavnosti.

Piranska sodnica je na sodišče povabila zdravnika Janeza Zimmermanna, ki naj bi tako v Sloveniji kot v Italiji sporne operacije krčnih žil, zaradi katerih so imeli njegovi bolniki še dodatne zdravstvene zaplete, poročajo Primorske novice. Zimmermann je na sodišče prišel malo pred 10. uro s svojo ženo.

Tožilstvo od sodišča zahteva, da opravi posamezna preiskovalna dejanja.  Koprski kriminalisti so  Zimmermanna oktobra lani tožilstvu ovadili zaradi malomarnega zdravljenja in opravljanja zdravilske dejavnosti. Ovadili naj bi ga zaradi 18 kaznivih dejanj, tožilstvo pa je nato na piransko sodišče vložilo zahtevo za posamezna preiskovalna dejanja, poročajo Primorske novice. 

Kaznivo dejanje je na podlagi novinarskih člankov ljubljanskemu tožilstvu naznanila ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc. Ljubljansko tožilstvo je nato primer odstopilo koprskim kolegom.

Zdravniška zbornica je Zimmermanna povabila na razgovor in uvedla izredni strokovni nadzor, s primerom se je ukvarjal tudi tožilec zbornice. Zimmermanna na pogovor ni bilo, je pa nato sam izstopil iz zdravniške zbornice.
Strokovni nadzor so nato na ZZS vseeno izvedli, tričlanska komisija žilnih kirurgov je ugotovila nestrokovno zdravljenje, zavajanje bolnikov o operativni metodi in številne nepojasnjene sumljive primere. 

V zdravniški zbornici so takrat napovedali, da bodo poročilo poslali tudi na italijansko zdravniško zbornico, saj je zdravnik operiral tudi v Trstu. Zimmermann je delo v Trstu prekinil, avgusta pa je svoje paciente začel obveščati, da njegova ordinacija spet deluje.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.