Slovenija
19 ogledov

Zjutraj se prej odpravite od doma

sneg ljubljana Anže Petkovšek
Pričakujte večjo gostoto prometa v času jutranje prometne konice ter nekoliko daljše potovalne čase.

"Zjutraj pričakujemo večjo gostoto prometa v času jutranje prometne konice ter nekoliko daljše potovalne čase," opozarjajo na prometno-informacijskem centru. "Vozniki naj se na pot odpravijo z ustrezno zimsko opremo in z očiščenimi avtomobili."

Zaradi snežnih razmer je sicer promet že danes upočasnjen na nekaterih cestah, konec novoletnih počitnic pa gnečo na cestah povzroča predvsem na mejnih prehodih. Na Obrežju je po poročanju PIC-a čakalna doba za vstop v državo s Hrvaške okoli eno uro.

Brozga na cestišču

"Ponekod je še snežna brozga na cestišču, na cestah so posipne in plužne skupine," navajajo na PIC. Voznikom priporočajo previdno vožnjo, upoštevanje varnostne razdalje ter prilagoditev hitrosti voznim razmeram. "Vozniki naj ne prehitevajo plužnih skupin," opozarjajo na PIC.

Gost promet z zastoji je na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke v smeri Avstrije, burja pa ovira promet na primorski hitri cesti med CP Nanos in priključkom Ajdovščina ter na regionalni cesti Razdrto-Ajdovščina. Zaradi snega je prepovedan promet za priklopnike in polpriklopnike na cestah Ajdovščina - Col - Črni Vrh - Godovič ter na MP Petrina in Babno Polje zaradi zimskih razmer na hrvaški strani.

Tudi na Hrvaškem zaprte nekatere ceste

Ljubelj je zaradi snega zaprt na avstrijski strani, Vršič je prevozen samo za vozila do 3,5 ton z verigami. Tudi na Hrvaškem so zaprte nekatere ceste zaradi snežnih razmer.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.