Slovenija
1700 ogledov

Znan datum združitve Nove KBM in SKB banke

bankomat Profimedia
Banki Nova KBM in SKB banka se bosta 22. avgusta uradno združili v eno banko. Kaj to pomeni za komitente?

"V procesu združevanja Nove KBM in SKB banke je dosežen pomemben mejnik. V zadnjih dneh sta Evropska centralna banka in Banka Slovenije izdali dovoljenji za združitev bank v eno pravno entiteto. Pravna združitev bank je predvidena 22. avgusta 2024, naslednji dan pa se bo združena banka preimenovala v OTP banko d. d.," so sporočili iz Nove KBM. 

Proces združevanja obeh bank teče od lanskega februarja, ko je Skupina OTP kupila Novo KBM. Pred tem je Skupina OTP konec leta 2019 kupila SKB banko. "Cilj njunega povezovanja je oblikovanje vodilne finančne institucije v državi, ki bo tako na področju poslovanja s prebivalstvom kot z gospodarskimi družbami zagotavljala visokokakovostne bančne storitve in produkte s še večjo dodano vrednostjo," pravijo. 

Po združitvi in preimenovanju v OTP banko d. d. bodo postopoma začeli z zamenjavo logotipa bank. "Do zamenjave logotipa bank z novim logotipom bo prihajalo postopoma, zato bodo določeno obdobje po združitvi ponekod še vedno v uporabi obstoječi logotipi bank," opozarjajo.

denar banka štetje denarja denarnica evri bankkomat | Avtor: Profimedia Profimedia

Kaj lahko pričakujejo komitenti?

"Združitev prinaša pomembne spremembe predvsem za stranke SKB banke, ki bodo nekaj dni pozneje, predvidoma 1. septembra 2024, migrirane v informacijski sistem Nove KBM in bodo začele uporabljati nove ali prilagojene bančne produkte. Obe banki sta že pričeli z obveščanjem strank, v prihajajočem obdobju pa načrtujejo še številna dodatna obvestila in napotke, vse z namenom, da bo prehod v združeno banko za stranke čim bolj preprost in nemoteč. Tako so vse stranke že prejele obsežno obvestilo z opisanimi prednostmi, spremembami in navodili. Prav tako sta obe banki na svojih spletnih straneh vzpostavili posebno mesto, kjer so objavljene vse informacije o spremembah, s ključnimi vprašanji in odgovori, v pomoč strankam pa so na voljo tudi sodelavci v kontaktnih centrih na info@nkbm.si in na info@skb.si. Dodatne informacije lahko stranke prejmejo tudi v poslovalnicah ali pri svojih skrbnikih," sporočajo iz Nove KBM.

Komitenti bank bodo z združitvijo pridobili dostop do združeben banke z največ bančnimi točkami v državi, najboljšimi produkti in storitvami ter tudi najbolje ocenjenimi kanali digitalnega bančništva, poudarjajo. Skupina OTP zagotavlja storitve za okoli 17 milijonov strank na 11 trgih v Srednji in Vzhodni Evropi in enem v Srednji Aziji. "Krepitev čezmejnega sodelovanja že danes omogoča strankam Nove KBM in SKB banke, članicama Skupine OTP, ugodnosti pri poslovanju na bankomatih v tujini. Z osebno debetno kartico Visa lahko popolnoma brezplačno dvigujejo gotovino na bankomatih večine članic Skupine OTP. Poleg Slovenije je to zdaj mogoče tudi na Madžarskem, Hrvaškem, v Srbiji, Črni gori, Bolgariji, Albaniji, Ukrajini in Moldaviji," dodajajo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.