Slovenija
164139 ogledov

Lastnik pogorelega kompleksa v Portorožu je znani Slovenec

Požar portorož plaža alaya Bralka
Potem ko so gasilci v nedeljo po več urah boja z ognjem le uspeli omejiti in pogasiti požar v kompleksu trgovin in lokalov ob promenadi v središču Portoroža, se danes začenja ocena škode in iskanje vzrokov, zakaj je do požara prišlo. Kot so sporočili s piranske občine, si bodo pogorišče danes ogledali tudi forenziki.

Kdaj točno bo do ogleda stavbe prišlo, še ni jasno, saj se je med požarom stopil tudi del stavbne konstrukcije, zaradi česar je zgradba nestabilna. Pristojne službe bodo morale najprej oceniti, ali je vstop v stavbo sploh varen. Zatem si bodo pogorišče ogledali forenziki, so za STA sporočili s piranske občine. Ob tem so opozorili tudi, da je cesta med Piranom in Lucijo še vedno zaprta. Odprli jo bodo takoj, ko bo potrjeno, da je prehod varen.

S piranske občine so sicer še sporočili, da trenutno zbirajo najnovejše informacije vseh pristojnih služb, ki jih bodo še danes izdali v sporočilu za javnost.

S Policijske uprave (PU) Koper pa so pozneje sporočili, da bosta višji policijski inšpektor z Uprave uniformirane policije Jure Griljc in poveljnik gasilske operative Gasilske brigade Koper Jan Brodar ob 12.30 pred pogorelim objektom dala izjavo za medije o delu policistov in gasilcev.

Nedeljski požar se je po navedbah medijev sicer začel okoli 11. ure v skladišču lokala Alaya in se kmalu razširil na celoten kompleks. Skoraj 100 gasilcev se je trudilo požar omejiti in pogasiti več ur, skupno pa naj bi zgorelo okoli 2000 kvadratnih metrov površine. Lastnik kompleksa je sicer obalni poslovnež Ante Guberac, ki je že v nedeljo sporočil, da je škode za vsaj tri milijone evrov, in obljubil, da bodo do naslednje poletne sezone na istem mestu zgradili nov sodoben objekt.

Piranski župan Andrej Korenika je v nedeljo obiskal območje pogorišča in za medije dejal, da bodo sprva počakali informacijo, koliko časa bodo potekale preiskave, potem pa se bodo z lastnikom poskušali uskladiti, kako bi bilo možno v trajanju poletne sezone objekt čim bolje zaščititi in osnovno sanirati.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 30
  • bobubob 10:31 17.julij 2024.

    Guberac? Znani? Slovenec? Tako kot tisti Hot, brat aktualne poslanke v DZ? Portorož je poln takih Slovencev, pa ne le Portorož. Kjer je denar, tam šefujejo naši bivši bratje, Slovenci so pri tem le 'mule'. Tako v 'legalnih' še bolj ...prikaži več pa pri ilegalnih (a očitno zakonitih, saj jih očitno nihče ne preganja) poslih.

  • Avatar MK_NSFW
    MK_NSFW 08:53 16.julij 2024.

    pol pa men Triglav dvigne premijo...

  • Nevica 07:31 16.julij 2024.

    Portoroška obala je že desetletja izjemno grda, objekti na obali so v slogu nekoč razširjenih mesnic Emona, brez duše in brez povezave s starim romantičnim delom mesta. Nekoč ga je reševalo živahno nočno življenje in naval mladine npr.: Portoroška noč ...prikaži več itd... Škoda je naredejena, objetki morajo biti zavarovani, upam, da bo tam stalo kaj lepšega. Urbanisti v Portorožu so absolutno brez okusa. Če do misli, da v takem mestu ljude iščejo moderne betonske preklade in kovinske konstrukcije, se motijo..