Slovenija
31 ogledov

Zvečer bo ženin v zagati

Libreto na glasbo Viktorja Parme je po motivih Arnošta Grunda napisal Igor Grdin Žurnal24 main
Praznik. Na predvečer opereta Ženin v zagati, že popoldne ogled mesta in zgodbe daljne preteklosti.

Če nameravate v duhu kulturnega praznika preživeti že ponedeljkov popoldan in večer, se lahko ob 16. uri izpred rotovža udeležite organiziranega sprehoda po dolenjski prestolnici, si nato v hostlu Situla ogledate film Srečajte zgodbe daljne preteklosti in se ob 19. uri predate še glasbenim užitkom ob opereti Ženin v zagati. Vse našteto je brezplačno, le za ogled Novega mesta so potrebne prijave na telefonsko številko 07/393 15 20.

Več kot 250 nastopajočih

Na slovesni premieri operete Ženin v zagati v Športni dvorani Marof boste lahko prisluhnili novomeškemu simfoničnemu orkestru pod vodstvom dirigenta Sandija Franka, nastopilo bo osem solistov, poleg njih pa še mešani pevski zbori Krka, Pomlad in Revoz – skupno več kot 250 nastopajočih. “Štirideset tisoč evrov vreden projekt je znak odnosa do kulture in spoštovanja do ljudi, ki so v Novem mestu živeli in delali, ter hkrati dokaz, da kakovostnih kulturnih prireditev ne prirejajo zgolj v Ljubljani,” je povedal Boris Dular, predsednik organizacijskega odbora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.