Šport
8 ogledov

37, 25, 546

Finskemu blisku se obetajo pete zimske olimpijske igre. (Foto: Action Images) Žurnal24 main
V severnoameriški profesionalni hokejski ligi NHL je bilo odigranih sedem tekem. San Jose je slavil Roenicka, New Jersey Madenna, medtem ko je bil Teemu Selanne junak obračuna v Anaheimu.
 

Liga NHL

Minnesota : Calgary 1:2
Pittsburgh : San Jose 1:2 *
Washington : New Jersey 1:2 **
NY Rangers : Florida 5:0
Edmonton : Colorado 3:2
Phoenix : St. Louis 2:0
Anaheim : Chicago 6:3
* kazenski streli
** podaljšek

Kar v treh dvoranah je po nedeljskih obračunih v ligi NHL na semaforju kazalo 1:2. Za zmago San Joseja v Pittsburghu so bili potrebni kazenski streli, za uspeh New Jerseyja v Washingtonu podaljšek, Calgary pa je v Minnesoti delo uspešno opravil že po rednem delu. To so bile tudi edine zmage gostov, na preostalih štirih tekmah so točke ostale doma. New York Rangers so s 5:0 nadigrali Florido, Anaheim s 6:3 Chicago, Phoenix je bil po zaslugi trdne obrambe z 2:0 boljši od St. Louisa, Edmonton pa se je veselil zmage s 3:2 nad Coloradom.

V Pittsburghu sta mreži mirovali vse do 44. minute, ko je Jonathan Cheechoo povedel domače v vodstvo. Toda Erik Christensen je deset minut pozneje izkoristil številčno premoč na ledu in izid izenačil. Do konca rednega dela in v podaljšku golov ni bilo, zato pa so bili strelci bolj razpoloženi v kazenskih strelih. Prava redkost je, da so izvajalci v kazenskih strelih tako uspešni, izmed šestih so jih izkoristili kar pet, edini, ki mu to ni uspelo, je bil v domači vrsti Kris Letang .

Aleksander Ovečkin se je na vrhu lestvice najbolj učinkovitih igralcev izenačil z Jevgenijem Malkinom (82 točk). © Action Images

 
Če so igralci San Joseja slavili Jeremyja Roenicka , ki je zadel zadnji kazenski strel, pa se na ramenih hokejistov New Jerseyja znašel John Madden . V polno je zadel v zadnji minuti podaljška, njegov gol pa je Vrage popeljal na čelo vzhodne konference, kar se je zgodilo prvič po letu 2001. Za to imata veliko zaslug tudi vratar Martin Brodeur , ki je v svoji 22. zaporedni tekmi ubranil 37 strelov, in strelec edinega zadetka v rednem delu Jamie Langenbrunner . Edini gol za goste je dosegel Rus Aleksander Semin , njegov rojak in soimenjak Ovečkin je prispeval podajo, s katero se je na vrhu lestvice najbolj učinkovitih igralcev izenačil z Jevgenijem Malkinom (82 točk), napadalcem Pittsburgha, ki je tokrat ostal brez točk.

Dvoboj med Minnesoto in Calgaryjem je odločal o trenutnem prvem mestu severozahodne skupine. Uspešnejši so bili gosti, ki so tako nasprotnika prehiteli na lestvici. Gola sta prispevala Daymond Langkow in Craig Conroy , izid je na začetku zadnjega dela znižal Mark Parrish . Calgary je zmagal četrtič zapored, Minnesota pa je tretjič zapored ostala praznih rok, pred tem od 24. novembra nikoli ni izgubila dveh zaporednih tekem. Gostitelji so razlog za neuspeh našli v gostujočem vratarju Miikku Kiprusoffu , ki je zaustavil 38 strelov.

Marek Malik (desno) je dosegel prvi zadetek v tej sezoni. © Action Images

 
Svoj prvi zadetek v sezoni je dosegel češki reprezentant Marek Malik (tudi še eno podajo), njegovo moštvo pa je tudi s pomočjo Malikovega zvezdniškega rojaka, neuničljivega Jaromira Jagra (gol), s 5:0 potolklo Florido. A še bolj kot češki veteran Jagr pa se je na tekmi med Anaheimom in Chicagom (6:3) izkazal 37-letni Finec Teemu Selanne . Finski blisk je k zmagi prispeval tri gole in je v karieri že pri številki 546 golov, kar ga na lestvici najboljših strelcev zdaj uvršča na 25. mesto. Po vrnitvi na led, - po lanski sezoni je že prenehal z igranjem -, je Selanne v desetih tekmah dosegel šest golov in zbral še pet podaj, njegovo moštvo, sicer branilec naslova prvakov, pa je v tem obdobju le enkrat izgubilo in si že deli tretje mesto v zahodni konferenci (ima enako število točk kot najboljši na vzhodu).
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.