Šport
63 ogledov

ACH Volley utrpel prvi poraz po 42 zaporednih zmagah

ACH volley ACH Volley/Twitter
Odbojkarji ACH Volleyja so na prvi polfinalni tekmi evropskega pokala challenge izgubili proti francoskemu Narbonnu z 2:3 (-23, -22, 28, 16, -10).

Ljubljanski odbojkarji so danes doživeli prvi poraz v sezoni. Po 42 zaporednih zmagah so naleteli na nekoliko bolj razpoloženega tekmeca, ki je v Tivoliju odlično igral predvsem v končnicah prvih dveh nizov ter nato po skorajšnjem preobratu domačih le vknjižil zmago in si pred drugim obračunom zagotovil pomembno prednost.

ACH je dvoboj v domači dvorani Tivoli sicer začel nekoliko bolje, povedel s 6:3, a prednosti ni dolgo zadržal. Francozi so vzpostavili ravnotežje in povedli s 13:11. Ljubljančani so zadnjič vodili pri 19:18, nato pa so Francozi le prišli do dveh točk naskoka in z učinkovito igro osvojili prvi niz s 25:23.

V drugem so bolje začeli Francozi in si hitro priigrali visoko prednost z 10:3. Varovanci Mladena Kašića so nato strnili vrste in celo izenačili na 14:14. Vendar to ni zmedlo gostov, ki so znova s serijo treh zaporednih točk povedli za štiri in v končnici mirno nadzorovali dogajanje na igrišču.

V tretjem nizu je bil večino časa v prednosti slovenski predstavnik, ki je vmes povedel za tri točke (12:9), a nato znova dopustil tekmecu, da se približa. Francozi so povedli šele pri 18:17, v končnici pa vnovič prišli do dveh točk naskoka. Lovljenje domačinov je bilo tokrat le uspešno, potem ko so ubranili dve zaključni žogi tekmecev ter niz dobili s 30:28.

Ljubljančani so po dramatični končnici tretjega niza v naslednjega krenili odločno. Hitro so povedli s štirimi točkami prednosti, nato pa po znižanju Francozov na 10:8 s tremi točkami zapovrstjo dvignili na noge številno občinstvo v Tivoliju in se nato odlepili celo za sedem točk (20:13) za mirno končnico.

Dvoboj je tako odločil peti niz, ki so ga domači začeli z vodstvom 3:1. Toda sledilo je sedem zaporednih točk Francozov za vodstvo z 8:3 na menjavi strani. S štirimi točkami zapovrstjo so se odbojkarji ACH Volleyja še nekako vrnili, a je Narbonne po pregledu posnetka znova prišel do +3 (10:7) in spet zanesljivo dobil končnico niza.

Nikola Gjorgiev je za Ljubljančane dosegel 23 točk, najbolj učinkovit na tekmi pa je bil gostujoči korektor Rafael Rodrigues de Araujo s 25 točkami. Z 21 ga je dopolnil še Remi Bassereau.

Povratna tekma proti petouvrščeni ekipi francoskega prvenstva bo na sporedu v torek, 1. marca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.