Šport
4416 ogledov

Zlati olimpijec iz bizarnega razloga hudo pretepel soseda

Mark Pavelich Reševalni pas/Twitter
Nekdanji hokejist, ki je pomagal spisati eno najlepših zgodb ameriškega športa, se je znašel v primežu zakona.

Mike Pavelich ima sodeč po priimku korenine nekje blizu naših krajev. Rodil se je leta 1958 v Minnesoti in bil leta 1980 član hokejske reprezentance ZDA, ki je v finalu olimpijskih iger v v Lake Placidu senzacionalno premagala Sovjetsko zvezo. Pavelich je za slavje proti "rdečemu stroju" s 4:3 prispeval dve asistenci, tudi tisto za zmagoviti gol Mika Eruzioneja.

V zadnjih letih Pavelichu ne gre več tako dobro. Leta 2012 je umrla njegova žena Kara, zatem pa je zašel v finančne težave. Leta 2014 je dal svojo zlato olimpijsko medaljo na dražbo, izklicna cena je znašala 62.000 ameriških dolarjev.

Sveča Tragično Šport Zavzel se je za dekle, v pretepu smrtno poškodovan

V teh dneh se je spet znašel v novicah, saj naj bi pretepel soseda. Slednjega je obtožil, da mu je v pivo vrgel neznano substanco, ki naj bi Pavelicha dodatno opila. Vse skupaj se je zgodilo na pikniku, ki ga je organiziral nekdanji hokejist na svojem domu v Lutsenu v zvezni državi Minnesota.

Pavelich se je soseda lotil s kovinskim drogom in ga dobro zdelal. Reševalci so žrtev našli v šoku, imel je zaradi zlomov vidno zvito nogo, dve zlomljeni rebri, poškodovano ledvico in počeno vretence.

Pristojni sodnik je za Pavelicha določil zaslišanje o mentalnem zdravju. Glede na dostopne dokumente se je bivši olimpijec v dosedanjem postopku branil brez odvetnika.

Po olimpijskih igrah 1980 in "čudežu na ledu" je nizkorasli Pavelich zaigral v ligi NHL, čeprav ni bil izbran na naboru. Nastopal je za New York Rangers, nato pa še za Minnesoto in San Jose. Ob koncu kariere je zaigral še v italijanskem Bolzanu.

Kariero je končal leta 1993. V dveh filmih, ki so ju posneli po zgodbi zlate ameriške olimpijske reprezentance, sta ga igrala Jack Blessing oziroma Chris Koch.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.