Šport
28 ogledov

Andy Murray bo prehitel Nadala

andy murray us open EPA
Škot Andy Murray se bo z uvrstitvijo v finale turnirja US Open, ne glede na končni rezultat, zavihtel na 3. mesto lestvice ATP. Petkratni finalist turnirjev za grand slam bo prehitel še vedno poškodovanega Rafaela Nadala.

Andy Murray je v polfinalu US Opna v štirih nizih premagal Tomaša Berdych in se še drugič v karieri uvrstil finale v Flushing Meadowsu. S tem dosežkom bo Škot, ki ga je lani v polfinalu premagal Rafael Nadal, v ponedeljek zamenjal Španca na 3. mestu lestvice ATP. Nadal ima še vedno težave s kolenom in ni igral vse od šokantnega poraza v drugem kolu Wimbledona, ko ga je premagal Lukaš Rosol. Lani je Španec v finalu US Opna klonil proti Novaku Đokoviću, letos pa se turnirja ni udeležil, zato je izgubil zajetno število točk.

Andy Murray že nekaj let čaka na svojo priložnost, da prekine monopol Federer-Nadal-Đoković, tako na lestvici ATP kot na turnirjih za grand slam. Za Škotom je izjemna sezona, saj je zaigral v finalu Wimbledona, kjer ga je premagal Federer, Švicarju pa se je oddolžil že na olimpijskem turnirju, ko ga je premagal v boju za zlato odličje. Za nameček je dodal še srebrno kolajno v konkurenci mešanih dvojic, dobro pa se je odrezal tudi na OP Avstralije (polfinale) in Roland Garrosu (četrtfinale). V Franciji mu je uvrstitev med najboljše štiri preprečil David Ferrer, ki bo njegov morebitni nasprotnik tudi v New Yorku, a Španca še prej čaka ovira, ki sliši na ime Novak Đoković.

Murray je sezono na četrtem mestu prvič zaključil že leta 2008, dosežek pa je ponovil v naslednjih treh letih. Avgusta 2009 se je dokopal do drugega mesta, ki ga ni držal dolgo, saj sta ga tako Nadal kot Đoković hitro spet prehitela. Letos ima Škot lepo priložnost, da prvič v karieri sezono zaključi med tremi najboljšimi tenisači na svetu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.