Šport
0 ogledov

Bauer 15., Gregorinova 18.

Teji Gregorin na strelišču tokrat ni šlo vse po načrtih. (Foto: AFP) Žurnal24 main
Nabito polne tribune v Oberhofu so po tekmah s skupinskim štartom najglasneje pozdravile Andreo Henkel in Einarja Bjorndalna. Teja Gregorin je osvojila 18. mesto, Klemen Bauer pa 15.

Nemka Andrea Henkel (40:53,6/2) je zmagovalka biatlonske preizkušnje svetovnega pokala na 12,5 kilometra s skupinskim startom v Oberhofu. Nemška biatlonka je s tem zabeležila že svojo sedemnajsto zmago v svetovnem pokalu. Drugo mesto je osvojila Švedinja Helena Jonsson (+23,3/2), tretja pa je bila Norvežanka Tora Berger (+40,2/2). Edina Slovenka Teja Gregorin je bila 18. (+2:37,5/6).

 

Norvežan Ole Einar Bjoerndalen (38:57,3/1) je zmagovalec biatlonske tekme svetovnega pokala v Oberhofu. Drugo mesto je na 15 km s skupinskim startom dosegel Američan Tim Burke (+1:02,9/2), tretji pa je bil Poljak Tomasz Sikora (+1:40,6/3). Edini slovenski predstavnik Klemen Bauer je bil 15. (+2:28,9/5).

Tudi danes vreme ni prizanašalo biatlonkam, zato je bila strelska statistika slabša, kot bi jo lahko pričakovali. Veter je krojil tudi usodo Gregorinove, saj je pustila na strelišču šest nepobeljenih tarč (0,1,3,2). Čeprav se je prvo polovico tekme gibala med prvo deseterico, je proti koncu prav na račun streljanja izgubila nekaj mest. "Ne vem, kaj delam narobe pri streljanju; kar nekako mi ne gre. Na drugem stoječem streljanju je res kar precej pihalo, zato so šli streli mimo. Bolj me skrbi moje prvo streljanje stoje, kjer pa pogoji niso bili tako slabi. Res sem bila včeraj na pragu vročine in nisva vedela s trenerjem ali naj sploh nastopim, zato se tudi v teku nisem počutila tako živahno. Vsemu navkljub se je nekako izšlo tudi zaradi zares dobro pripravljenih smuči, za kar se fantom iz servisne ekipe še posebej zahvaljujem," je bil prvi komentar Teje Gregorin po tekmi.

"Glede na včerajšnjo situacijo, ko je Teja skoraj obležala v postelji, smo lahko z videnim zadovoljni. Taktično je pametno izpeljala tekmo in se ni preveč zaganjala za tekmovalkami pred seboj. Tek je bil zadovoljiv, še posebej zadnji krog, ko je za debelih deset sekund dohitela in prehitela ukrajinsko biatlonko Pidrushno, kar kaže na to, da se po šprintu spet vrača v formo in to je trenutno najbolj pomembno. Škoda le za zgrešene strele na prvem stoječem strelskem postanku, sicer bi lahko obdržala priključek z najboljšimi,"
pa je nastop svoje varovanke ocenil njen letošnji trener Uroš Velepec.


Oberhof (Ž), skupinski start, 12,5 km:

1. Andrea Henkel (Nem) 40:53,6 (2)
2. Helena Jonsson (Šve) + 23,3 (2)
3. Tora Berger (Nor) 40,2 (2)
4. Martina Beck (Nem) 51,3 (3)
5. Vita Semerenko (Ukr) 54,3 (2)
18. Teja Gregorin (Slo) + 2:37,5 (6)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.