Šport
26 ogledov

Bedene potreboval 71 minut

aljaž bedene op avstralije EPA
Prireditelji prvega teniškega turnirja za grand slam v sezoni, ta se bo začel v ponedeljek, so izžrebali pare uvodnega kroga. Pri dekletih se bo slovenska predstavnica Polona Hercog v Melbournu pomerila s Kitajko Wang Quiang, pri moških bo Blaž Rola igral proti Francozu Adrianu Mannarinu, Blaž Kavčič pa proti Avstralcu Jamesu Duckworthu.

Čeprav so slovenski tekmovalci dobili relativno neznane tekmece, žreb zanje ni ugoden. Še največ sreče je imel Blaž Kavčič, ki se bo najprej pomeril s 119. igralcem na svetu, domačinom Jamesom Duckworthom, v primeru uspeha pa ga v drugem krogu čaka boljši iz dvoboja Carlos Berlocq (Arg) - Richard Gasquet (Fra).

Kavčič in Duckworth sta se doslej srečala trikrat - z 2:1 vodi Ljubljančan, ki je dobil tudi epski obračun iz leta 2013 prav tako v Melbournu, ko sta se igralca razšla po šestih urah igre v peklenski vročini z izidom 10:8 v petem nizu.

Zelo težko delo čaka Blaža Rolo. Adrian Mannarin je namreč v življenjski formi; v Aucklandu se je prav danes prvič v karieri uvrstil v finale turnirja ATP, v ponedeljek ta teden pa se je zavihtel tudi do rekordno visoke uvrstitve na lestvici ATP - 44. mesta. S Ptujčanom je doslej igral le enkrat, in sicer novembra lani na challengerju v ZDA in zmagal z 2:0 v nizih.

Polona Hercog je imela srečo, kar se tiče prvega kroga, saj je dobila Kitajko Wang Qiang (103.), ki jo je doslej že enkrat premagala, manj pa v nadaljevanju. V drugem krogu lahko naleti na peto nosilko, Srbkinjo Ano Ivanović.

Poleg omenjenih je blizu uvrstitve na glavni turnir še en slovenski igralec. Aljaž Bedene je uspešno preskočil dve oviri, zadnja pa je Poljak Michal Przysiezny.

Težak razpored za Noleta

Težak razpored imata tudi Novak Đoković ter Švicar Roger Federer. Srba v primeru uspešnih uvodnih nastopov v četrtfinalu čaka Kanadčan Miloš Raonić, Federer pa se lahko v isti fazi tekmovanja sreča z Andyjem Murrayjem. Branilca naslova Švicarja Stanislasa Wawrinko na papirju prvi resnejši tekmec čaka v četrtfinalu, Japonec Kei Nišikori.

V ženski konkurenci se lahko prva nosilka Američanka Serena Williams v četrtfinalu sreča s svojo dobro prijateljico Danko Carolino Wozniacki, v spodnjem delu razpredelnice pa drugo nosilko Rusinjo Marijo Šarapovo v četrtfinalu "čaka" Kanadčanka Eugenia Bouchard.

Bedene odpravil Brkića

V kvalifikacijah za glavni turnir uspešno nastopa tudi Aljaž Bedene. Po zmagi nad Argentincem Guidom Andreozzijem je slovenski predstavnik, 116. igralec na lestvici ATP, premagal Brkića, ki na razpredelnici zaseda 246. mesto. Bedene, sedmi nosilec kvalifikacij, je za preboj v 3. kvalifikacijski krog potreboval 71 minut.

V prvem nizu 24-letni Brkić leto starejšemu Bedenetu ni odvzel niti ene igre, Bedene pa je niz dobil v vsega 18 minutah, v drugem nizu se je tekmec zbral ter pokazal boljši odpor, Bedene je Brkiću pustil tudi edini "break", a je Bedene odgovoril in v podaljšani igri dobil dvoboj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.