Šport
2525 ogledov

Rojak ne more verjeti, kaj zaradi Pogačarja počnejo Evenepoelu

Evenepoel Pogačar Profimedia
Belgijski kolesar Thibau Nys je stopil v bran svojemu rojaku Remcu Evenepoelu.

Belgijski kolesar iz moštva Lidl Trek Thibau Nys je kritiziral nekatere domače novinarje, ker naj bi s svojim pisanjem vršili nepotreben pritistk na njihovega glavnega aduta Remca Evenepoela (Soudal-QuickStrep). 

Nysa moti predvem medijsko poročanje skozi prizmo uspehov letos nedotakljivega Tadeja Pogačarja (UAE Team Emirates), zaradi česar se njegovega rojaka, dvakratnega olimpijskega prvaka z letošnjih iger v Parizu, navkljub izjemnim rezultatom nemalokrat prikazuje v negativni luči.

"To je tipično za belgijske medije in navijače," je v podkastu The Odd Tandem dejal Nys. "Najprej te dva tedna nosijo po rokah. Če na naslednji dirki nisi dovolj dober, te oberejo do kosti," je dodal.

"Ne vem točno, kako že gre, ampak nek pregovor pravi, da če bi me kritiki videli hoditi po vodi, bi mi očitali, da ne znam plavati. Lep povzetek tega, kar se dejansko dogaja," je trenutno situacijo v belgijskih kolesarskih krogih opisal Nys.

Najočitnejši primer tega je prav Evenepoel, letos zmagovalec obeh olimpijskih dirk v Parizu, kjer Pogačar ni tekmoval, svetovni prvak v vožnji na čas in tretji najboljši kolesar na Tour de France.

"Imel je noro sezono! Osvojil je stopničke na Touru, postal dvakratni olimpijski prvak in osvojil še naslov svetovnega prvaka v kronometru. Kaj več bi si še lahko želel? A še vedno se najdejo takšni, ki mu očitajo: 'Nisi osvojil Toura, ne moreš premagati Pogačarja.' To se mi ne zdi pošteno."

"Dajte no, raje bodite zadovoljni, da imamo v naši državi toliko kolesarskih talentov," je še dodal član Lidl-Treka.

Thibau Nys | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.