Šport
17 ogledov

Blamaža: Sodnik oškodoval Murrayja

andy murray miami Profimedias
Andy Murray se je po porazu proti Novaku Đokoviću pritoževal zaradi sodniške napake, ki je v veliki meri krojila razplet zadnje igre prvega niza.

Britanski tenisač Andy Murray je bil po porazu v četrtfinalu mastersa v Miamiju šokiran nad sodnikom, ki je spregledal napačno izveden udarec Novaka Đokovića in po burni razpravi točko dodelil srbskemu tenisaču.

Murray je pri zaostanku s 5:6 serviral z obstanek v prvem nizu, uvodna točka pa je postregla z zanimivo sodniško dilemo. Đoković je forehand udarec po paraleli pospremil s prihodom na mrežo, kjer je zaključil z volejem. Pri tem je z loparjem segel čez mrežo, kar ni v nasprotju s pravili, a le v primeru, da tenisač žogico udari na svoji polovici igrišča. Đoković je vole odigral na Murrayjevi strani, kar je Britanec opazil in se obrnil na glavnega sodnika. ''Đoković je bil čez mrežo, kar je tudi sam priznal,'' je dejal Murray, delilec pravice pa mu je odvrnil: ''Če je bil njegov lopar čez mrežo, je vse v redu. Žogico je udaril na svoji polovici.''

Posnetek točke razkriva, da je sodnik napravil napako:

Namesto da bi povedel s 15:0, se je Murray znašel v zaostanku 0:15 in s tremi zaporednimi neizsiljenimi napakami oddal prvi niz. ''Če je udaril čez mrežo, je udaril čez mrežo. Pravico sem imel, da se pritožujem,'' je dejal Murray, ki se je med odmorom s sodnikom zapletel v burno razpravo. Čeprav je vztrajal, da je posnetek točke potrdil sodniško napako, mu je delilec pravice odvrnil, da njegove odločitve ne temeljijo na ponovljenih posnetkih. ''Novaka sem vprašal in odvrnil je, da je bil čez mrežo,'' je zatrdil Murray, medtem ko je Đoković na tiskovni konferenci vztrajal, da ni bil prepričan, ali je naredil napako.

Đoković prekršil pravilo

Teniška pravila velevajo, da tenisač z loparjem lahko seže prek mreže, če je do stika z žogico prišlo na njegovi polovici igrišča. Mreže se v nobenem primeru ne sme dotakniti, dokler točka ni končana, kar je lani v polfinalu Roland Garrosa na svoji koži spoznal tudi Đoković, ki je v ključnem trenutku zapravil dobljeno točko proti kasnejšemu zmagovalcu Rafaelu Nadalu.

Tesnisač lahko žogico čez mrežo udari le v primeru, kadar se ta zaradi rotacije odbije z njegove polovice igrišča nazaj na nasprotnikovo stran.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.