Šport
17 ogledov

Blejci pokorili zvezdnike

Odbojkarji ACH Volleyja so v Italiji pripravili veliko presenečenje. (Foto: Anže Žurnal24 main
Odbojkarjem ACH Volleyja je uspel izjemen podvig oziroma uvrstitev v končnico šestih najboljših ekip Lige prvakov. Ekipo Macerate so na gostovanju ugnali s 3:2.

Slovenski odbojkarski prvaki so v Macerati dosegli enega največjih uspehov v zgodovini kluba. Na krilih več kot dvesto navijačev, ki so pripotovali iz Slovenije, so premagali slovito Macerato z 2:3 in dosegli nov mejnik v zgodovini kluba.

Uvod povratnega obračuna je minil v znamenju napak pri začetnih udarcih na obeh straneh. Po tehničnem odmoru pa je najprej Alen Šket prevesil tehtnico na stran Bleda in z dobro igro na mreži poskrbel za vodstvo z 10:13. Prednost so Blejci obdržali do drugega tehničnega odmora, po vodstvu s 13:17 pa je domači trener Ferdinando De Giorgi vzel še drugi tehnični odmor. Prednost Bleda se vse do končnice ni stopila. Prav na koncu so se gostitelji približali na točko, toda v napadu je bil uspešen Šket in prvi niz je pripadel slovenski ekipi.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Slovenski prvaki so odlično igro iz prvega niza prenesli tudi v drugega, povedli z 1:3, nato pa je sledilo obdobje domače vrste, ki je zaigrala bolje v polju in napadu ter si priigrala prvo občutno prednost v nizu in na tekmi - 8:4. Macerata je nadaljevala v visokem ritmu, slovenski odbojkarji pa kljub borbeni igri niso uspeli ujeti priključka in ob drugem odmoru je prednost domačih znašala že šest točk (16:10). Trener Glenn Hoag tudi s številnimi menjavami ni uspel preobrniti poteka in Italijani so izenačili izid v nizih. Gostitelji so prevladovali tudi v tretjem nizu, kjer so uvodnih 5:3 spremenili v 11:5. Ob učinkoviti igri na obeh straneh je italijanska prednost ostala nespremenjena. Igralci ACH Volleyja so se nato sicer približali na 21:18, a so gostitelji s preudarno igro povedli z 2:1 v nizih.

Četrti niz je za slovenske prvake že pomenil boj za nadaljevanje v ligi prvakov. Prav takrat so Blejci dokazali, da znajo igrati tudi pod pritiskom in po dveh blokih Pajenka povedli s 6:3 ter imeli enako prednost ob prvem tehničnem odmoru. V nadaljevanju je ob nezaustavljivem Vennu z blokom prispeval točko še Kamnik za 6:11 in Blejcem se je nasmihal odločilni peti niz, ki so ga v letošnji ligi prvakov že vajeni. Italijani so se v končnici četrtega niza sicer dvakrat približali na dve točki zaostanka, varovanci Glenna Hoaga pa so niz na koncu zanesljivo dobili.

V odločilnem petem nizu je bila igra izenačena vse do končnice, ko si je Bled priigral dve zaključni žogi in izkoristil že prvo ter se uvrstil v naslednji krog, kjer igralce ACH Volleyja čaka vsaj na papirju lažji nasprotnik, ekipa Tirola iz Innsbrucka.

 Lube Banca Macerata : ACH Volley 2:3 (-23, 17, 20, -19, -12)
Omrčen 29, Podraščanin 14; Kamnik 16, Venno in Šket po 13

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.