Šport
28 ogledov

Boki: "Krivda na igralcih!"

Kerem Tunceri Jaka Lakovic Žurnal24 main
Slovenija je dosegla uspeh že z uvrstitvijo v četrtfinale svetovnega prvenstva. Po porazu s Turki so na vrsti Španci. "Skušal bom ugotoviti, kje je šlo narobe," pravi selektor Memi Bečirović.
So se (fatje, op. p.) morda zadovoljili s tem, da smo naredili korak naprej ali kaj drugega? To bom poizkušal ugotoviti.
Memi Bečirović

Visok poraz proti Turčiji je malce omadeževal do zdaj izvrstne predstave košarkarjev Slovenije na svetovnem prvenstvu. Selektor Memi Bečirović je po tekmi dejal:

"Vse je v glavah. Mi smo se pripravljali na to, da bomo mi tisti, ki bomo agresivno igrali, bilo pa je ravno nasprotno. Psihološko fantje niso bili pripravljeni na tekmo. Večje vprašanje zame je, zakaj je do tega prišlo? So se morda zadovoljili s tem, da smo naredili korak naprej ali kaj drugega.To bom poizkušal ugotoviti," je povedal Bečirović.

Tu leti krivda predvsem na igralce. Dogovor je bil drugačen. Tudi sam prevzemam svoj del krivde.
Boštjan Nachbar

Nachbar: "Prevzemam del krivde!"
Eden izmed najbolj izkušenih igralcev slovenske vrste Boštjan Nachbar je bil skupaj s Sanijem Bečirovićem sicer prvi strelec ekipe (16 točk), kar pa je bilo na koncu mnogo premalo za blede zeleno-bele. "Proti koncu prve četrtine so (Turki, op. p.) prišli v nalet, ko so izkoristili našo ne preveč agresivno obrambo. Tu leti krivda predvsem na igralce. Dogovor je bil drugačen. Tudi sam prevzemam svoj del krivde," se je s pepelom posul na turnirju sicer izvrstni Nachbar in dodal:

"Dovolili smo jim preveč lahkih metov. Včasih smo brezglavo podvajali oziroma se zaganjali v igralce. Oni so to znali izkoristiti. Je pa res in to je treba priznati, oni so igrali izjemno, tako kot do zdaj na turnirju. Dobro so zadevali od zunaj, te trojke so nas na začetku razbile. To je bila največja težava. Želja je vseeno bila. Ampak taktično, tehnično so bili enostavno boljši."

Končna sodba četrtfinalnemu porazu je pripadla Urošu Slokarju, ki je znova stisnil zobe in prispeval velikih deset točk: "Že na samem začetku, ko smo odprli tekmo, ni bilo to to. Enostavno so si očitno bolj želeli zmage kot mi. Nismo se znali zoperstaviti njihovi agresiji, čeprav smo mislili, da bomo mi imeli to pobudo. Padli smo v njihov mlin, začeli so zadevati, krasti žoge. Od tega živijo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.