Šport
31 ogledov

Bomba pred stadionom Borussie

Signal Iduna Park, Westfalen EPA
Severno Porenje in Vestfalija se pripravljata na vroč sosedski derbi med Borussio Dortmundom in Schalkejem, v neposredni bližini prizorišča tekme pa so danes odstranjevali bombo.

Klub Kevina Kampla, ki se vrača na treninge po trebušni gripi, ta mu je med tednom preprečila debi v Ligi prvakov, je sredi priprav na veliki lokalni derbi s Schalkejem 04 doživel pravi šok. V neposredni bližini stadiona Borussie, kjer se bosta v soboto udarila največja rivala pokrajine Severno Porurje-Vestfalija, so namreč odkrili bombo iz 2. svetovne vojne, ki so jo nato po evakuaciji bližnje okolice tudi uspešno odstranili.

Neeksplodirana 250-kilogramska letalska bomba je prestrašila najditelje med opravljanjem gradbenih del na parkirišču, kjer bo zrasla loža za najpomembnejše goste stadiona. Policisti so takoj evakuirali okolico v radiju 250 metrov, tudi vse zaposlene na Signal Iduna Parku, pristojni pa zatrjujejo, da bodo bombo kmalu odpeljali in uničili na varnem mestu.

Derbi s Schalkejem ni ogrožen, kot tudi ni bilo ogroženo življenje igralcev, ki trenirajo na drugi strani mesta v okolišu Brackel na vzhodu. Za Dortmund ima sobotna tekma še dodaten rezultatski pomen - poleg tega, da je Schalke dobil prvi derbi sezone (2:1), črno-rumeni na šele 12. mestu nujno potrebujejo točke za dvig v zgornjo polovico lestvice.

Varovanci trenerja Jürgna Kloppa so pred gostovanjem pri Juventusu (1:2), ki ga je Kampl izpustil zaradi bolezni, nanizali tri zaporedne ligaške zmage in sosednje "kraljevsko modre" pričakujejo dobro razpoloženi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.