Šport
19 ogledov

Boston ruši vse pred seboj

Boston Bruins Reuters
Aktualni prvaki lige NHL, hokejisti Bostona, sezone niso začeli po načrtih. V zadnjem mesecu pa so igrali res odlično in v noči na četrtek proti Torontu vpisali letošnjo 15. zmago, samo novembra so jih zbrali 12.

V severnoameriški hokejski ligi NHL so onstran velike luže ponoči odigrali pet dvobojev. Na led so se odpravili tudi branilci naslova Boston Bruins, ki so v gosteh pri Toronto Maple Leafs vpisali letošnjo 15. zmago (6:3). Za kosmatinci je odličen novembrski izkupiček. November so končali s kar 12 zmagami.

Kanadčan srbskega rodu Milan Lučić je dvakrat zatresel mrežo Toronta, Čeh David Krejči pa je enemu zadetku dodal še dve asistenci. Tim Thomas je v vratih aktualnih lastnikov najprestižnejše hokejske lovorike na svetu Stanleyjevega pokala zbral 34 obramb.

Vodilno moštvo zahodne konference Minnesota Wild je v gosteh v kanadski provinci Alberta po kazenskih strelih s 3:2 odpravilo Edmonton Oilers. Minnesota se je z zmago presenetljivo zavihtela na prvo mesto v ligi NHL ter za eno točko prehitela vodilno moštvo vzhodne konference Pittsburgh Penguins. Zmagoviti gol je prispeval Kyle Brodziak v šestem krogu kazenskih strelov.

Detroit Red Wings, ki za Minnesoto na razpredelnici zaostaja dve točki, je doma ugnal ekipo Tampa Bay Lightning s 4:2. Domači zmagi so vpisali tudi hokejisti Colorado Avalanche, ki so bili boljši od New Jersey Devils (6:1), ter Anaheim Ducks, ki so premagali Montreal Canadiens (4:1).

Moštvo Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja bo v noči na petek na domačem ledu dvorane Staples Center gostilo ekipo Floride.

Liga NHL:

Edmonton Oilers : Minnesota Wild 2:3 - po kazenskih strelih
Toronto Maple Leafs : Boston Bruins 3:6
Detroit Red Wings : Tampa Bay Lightning 4:2
Colorado Avalanche : New Jersey Devils 6:1
Anaheim Ducks : Montreal Canadiens 4:1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.