Šport
17 ogledov

Brajkovičevo zmagoslavje

Jani Brajkovič ne bo mogel nastopiti ne na dirki Po Italiji ne na dirki Po Franc Žurnal24 main
Slovenski kolesar Jani Brajkovič se je izjemno izkazal na dirki po Kataloniji, kjer je na tretji etapi zmagal.

Potem ko se v prvih letošnjih dirkah ni posebej izkazal, je slovenski kolesar Jani Brajkovič hitro utišal kritike, ki so trdili, da na sezono ni dobro pripravljen. Dobil je namreč zahtevno tretjo etapo dirke svetovne serije po Kataloniji, ki je bila zaradi snega na predvidenem cilju skrajšana. Drugo mesto je zasedel Poljak Michał Gołaś, tretje pa Francoz Mikaël Cherel.

"To je bil najtežji dan v moji karieri. Še nikoli me ni tako zeblo, kot me je danes. Deževalo je, temperatura je bila ena stopinja," je po zmagi, svoji prvi po juniju 2010, za MMC dejal član kazahstanske Astane in dodal: "Na zadnjem klancu sploh nismo vedeli, kje bo cilj. Dobivali smo različne informacije, bila je zmeda. To je zelo neprofesionalno od organizatorjev. Športni direktor je rekel, da do cilja manjka še kilometer, toda že čez 200 metrov sem zagledal skupino ljudi ter avtomobile in začel sprintati. Nobenemu kolesarju ni bilo jasno, kaj se grem." Organizatorji so se sicer odločili, da zaradi vseh dogodkov med etapo in popolnega kaosa ob njenem koncu ta ne bo štela za skupni vrstni red. Tako bo majico vodilnega še naprej nosil Švicar Michael Albasini.

Zaradi hudega mraza se je kar nekaj kolesarjev odločilo za odstop. Dirko sta tako predčasno končala še Luksemburžan Andy Schleck in Španec Alejandro Valverde, zaradi padca pa končnega cilja ne bo videl tudi Italijan Ivan Basso.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.