Šport
16 ogledov

Cates ponovno povečal svojo prednost

Dwan sodi med večje poražence meseca marca. (Foto: Pokernews.com) Žurnal24 main
Po enotedenskem premoru sta se v svojem milijonskem izzivu ponovno pomerila stara znanca Tom "durrrr" Dwan in Dan "jungleman12" Cates.

Po enotedenskem premoru sta se v svojem milijonskem izzivu ponovno pomerila stara znanca Tom "durrrr" Dwan in Dan "jungleman12" Cates. V 45 minutah, kolikor je trajal njun tokratni obračun, sta fanta odigrala 346 iger, kar je zadoščalo, da je izzivalec Daniel Cates svojo prednost povečal še za dodatnih 110.000 $. Po odigranih 10.129 igrah prednost slednjega tako znaša že več kot 755.000 $!

Dwan tokrat videl "rdeče"
Njun tokratni dvoboj je minil v znamenju barv, saj je Cates s tako imenovanim “flushem” dobil kar obe največji igri večera. V prvi je igro z višanjem na 1.200 $ z gumba odprl Dwan, Cates je povišal na 4.000 $, njegov rojak pa je to stavo po kratkem premisleku zgolj izenačil. Na flopu {K-Diamonds}{A-Hearts}{4-Hearts} je Cates takoj izkoristil svojo priložnost in v igro spravil novih 4.400 $, kar pa seveda ni bilo dovolj, da bi iz igre pregnal svojega nasprotnika. Podoben scenarij se je nato ponovil tudi na turnu, ko je na mizi pristala {3-Hearts}, le da je Cates tokrat v igro spravil novih 10.000 $, a je “durrrr” tudi to stavo brez večjih težav izenačil.

River je za konec prinesel {10-Spades} in Cates se je odločil, da izkoristi še svojo zadnjo priložnost, da v igro spravi nekaj denarja, ter je brez oklevanja oznanil svoj all-in, ki pa ga je Tom skorajda enako hitro še enkrat več izenačil. A Dwanu je bilo te odločitve kaj kmalu žal, saj mu je nasprotnik pokazal {K-Hearts}{Q-Hearts} (za najboljšo možno barvo), na kar “durrrr” ni imel odgovora in je svoje karte raje enostavno odvrgel in Catesu prepustil izplen v višini 80.399 $.

Do podobne situacije je nato prišlo tudi nekaj minut kasneje, ko je z {A-Hearts}{K-Hearts} in skupnimi kartami {8-Clubs}{10-Hearts}{6-Hearts}{9-Spades}{2-Hearts} Cates ponovno sestavil zmagovito barvno kombinacijo in nasprotnika olajšal še za nekaj več kot 40 tisočakov (40.199 $).

Durrrr ujel v past jungleman12-a
Vse največje igre večera pa se vendarle niso izšle po željah izzivalca, saj je tretjo največjo igro večera, s spretno pastjo, dobil Tom Dwan in si tako prihranil še hujši poraz.

To izbrano igro je z višanjem na 800 $ pred flopom odprl Cates, Dwan je odgovoril z višanjem na 2.400 $, kar je “jungleman12” naposled zgolj izenačil. Na flopu {3-Clubs}{Q-Hearts}{3-Diamonds} je Dwan nato posegel po starem, a preizkušenem triku in se je svoji stavi najprej odpovedal, nato pa izenačil nasprotnikovo stavo v višini 3.200 $. Podobno je Američan nato storil tudi na turnu, potem ko je na mizi pristala še {5-Hearts}, le da je v tem primeru vsak od igralcev v igro spravil novih 7.400 $. Tom od svojega modela ni odstopil niti na riverju in je nasprotniku prepustil pobudo tudi po tem, ko je na mizi obležal še {A-Spades}. Cates je priložnost zgrabil z obema rokama in zarinil z {A-Diamonds}{8-Diamonds}, Dwan pa je njegovo stavo ekspresno izenačil in obrnil {A-Hearts}{Q-Diamonds} za najvišja 2 para, kar je bilo dovolj, da je 75.195 $ romalo na njegov račun.

Kljub temu, da je bilo njunih zadnjih nekaj dvobojev precej kratkih, pa ti vseeno niso dosegli želenega cilja, saj si je Dwan z njimi zagotovo želel prekiniti nasprotnikovo prevlado in ponovno prevzeti vajeti nad izzivom v svoje roke. A zgodilo se je prav nasprotno, saj se je Cates, kot kažejo rezultati, uspešno prilagodil na to strategijo in je ta teden svoj naskok pred “durrrrom” le še povečal.

V prihodnjih dneh in tednih bo zanimivo videti, ali bodo ti porazi kakorkoli vplivali na Dwanovo igro oziroma če bo slednji še pripravljen odigrati toliko kratkih obračunov, ali pa si bo v tem predbožičnem času raje privoščil daljši premor in se prihodnje leto vrnil na sceno še močnejši.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.