Šport
0 ogledov

Čehinje ubranile naslov

pokal fed češka srbija kvitova hradecka šafarova EPA
Češka ženska teniška reprezentanca je ubranila lanski naslov zmagovalk v pokalu federacij. Čehinje se v domači Pragi s 3:1 premagale Srbijo, do odločilne zmage pa so gostiteljice turnirja svetovne skupine prišle po zaslugi Lucie Šafarove, ki je Jeleni Janković prepustila le dve igri.

Junakinja češke reprezentance je Lucie Šafarova, 17. igralka na lestvici WTA, ki je s pet mest nižje uvrščeno Jeleno Janković premagala po eni uri in 17 minutah igre. "To je fantastično, ker se je zgodilo doma, v Pragi, pred našimi navijači," je po tekmi dejala Šafarova in nadaljevala: "To je bila ena najboljših iger, kar sem jih odigrala v karieri." Poln hvale na račun 25-letnice pa je bil tudi kapetan Češke Petr Pala: "Bilo je neverjetno. Redko je zgrešila udarec." Šafarova je namreč v današnjem obračunu proti tekmici dosegla 32 "winnerjev", Jankovićeva pa le osem.

pokal fed češka srbija petra kvitova  | Avtor: EPA EPA
V soboto so finale bolje začele domačinke. V prvi tekmi dneva je Šafarova premagala prvorangirano igralko Srbije Ano Ivanović s 6:4 in 6:3, nato pa je Petra Kvitova ugnala Jankovićevo s 6:4, 6:1. Srbija je prek Ivanovićeve danes zaostanek znižala, v prvem posamičnem dvoboju dneva je premagala Petro Kvitovo s 6:3 in 7:5.

Čehinje so lani v Moskvi, ko so prvič dvignile lovoriko, s 3:2 premagale Rusinje, Srbkinje pa so sploh prvič zaigrale v finalu omenjenega tekmovanja. Češka je s to zmago postala tretja država, ki je ubranila naslov v pokalu Fed. Pred njimi so dvakrat zapored slavile Rusinje (2007, 2008) in Italijanke (2009, 2010).

Izidi:
Pokal federacij, finale:
Češka : Srbija 3:1
nedelja:
Ana Ivanović (Srb) - Petra Kvitova (Češ) 6:3, 7:5;
Lucie Šafarova (Češ) - Jelena Janković (Srb) 6:1, 6:1;
sobota, 3. november:
Lucie Šafarova (Češ) - Ana Ivanović (Srb) 6:4, 6:3;
Petra Kvitova (Češ) - Jelena Janković (Srb) 6:4, 6:1.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.