Šport
8 ogledov

Celjani v drugem delu Lige prvakov

Edvard Kokšarov je kljub poškodbi prepone stisnil zobe in k zmagi prispeval šest Žurnal24 main
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v zadnjem kolu skupine F z 28:27 premagali nemški Gummersbach in se uvrstili v drugi del Lige prvakov. Pivovarji ob Gorenju drugi slovenski klub med najboljšimi 16.
 

Liga prvakov, skupina F, 6. kolo

Celje P. L. : Gummersbach 28:27
Valur : Veszprem 24:31

Rokometaši Celja P. L. so se skozi šivankino uho prebili v drugi del Lige prvakov. Potem ko so minulo soboto premagali madžarski Veszprem , so v tekmi zadnjega kola skupine F ugnali še nemški Gummersbach . V nabito polnem Zlatorogu so slovenski prvaki za uvstitev v naslednji del tega tekmovanja potrebovali vsaj točko. Pobrali so kar obe, zmagali z 28:27 in bodo evropsko sezono vendarle nadaljevali med najboljšimi klubi stare celine.

Pred tekmo je Roman Pungartnik iz rok predsednika kluba Toneta Turnška in nekdanjega direktorja Vlada Privška ter ob ovacijah publike prejel priznanje kipec celjskega viteza, kot ena od legend celjskega rokometa ob 60-letnici delovanja kluba. Okoli 6.500 navijačev pa se je pred prvim sodnikovim žvižgom z minuto molka poklonilo preminulemu celjskemu novinarju Jožetu Kuzmi-Pepiju .


Skoraj 7.000 navijačev je v Zlatorogu (spet) pripravilo enkratno vzdušje in Celjane poneslo k tako želeni zmagi. © Dejan Mijović

 
 

Najboljši strelci

Najboljša strelca pri Celjanih sta bila s po šestimi goli Edvard Kokšarov in Igor Kos. Pri Nemcih je bil z devetimi goli najbolj učinkovit Momir Ilić. Roman Pungartnik je prispeval pet zadetkov.

Bržkone ključni trenutek srečanja se je zgodil v 17. minuti  pri vodstvu gostov za štiri gole. Trener Slavko Ivezič je v igro namesto nerazpoloženega Gorazda Škofa poslal Aljošo Rezarja. Nemci so prvi polčas dobili s 14:12. Po odmoru so Celjani ves čas lovili Nemce. Praktično cela dvorana je od uvodnih minutah nadaljevanja stala na nogah in z bučnim navijanjem pripomogla, da so Celjani z golom Davida Špilerja v 39. minuti po dolgem času izenačili na 19:19 in nato še na 20:20. V 43. minuti so gostitelji z zadetkom Edvarda Kokšarova iz najstrožje kazni po dolgem času povedli za gol (22:21).

Celjani so v teh minutah kar leteli na krilih svojih navijačev. V štirih minutah so naredili delen izid 4:0 in gostujoči trener je v 45. minuti pri zaostanku 21:24 vzel minuto odmora. Pred zadnjimi petimi minutami so pivovarji vodili že s petimi goli prednosti, kar je bila v veliki meri zasluga vratarja Rezarja (15 obramb), ki je ob pomoči granitne obrambe dobesedno zaklenil svoja vrata. A slovenskim prvakom so se v zaključku vendarle zatresle roke. Gummersbach v začetku 59. minute zaostajal le še za dva gola. A zmaga z 28:27 je vendarle ostala doma in zastavljeni cilj so le dosegli. Celjani bodo prezimili v Ligi prvakov.

Romanu Pungartniku v Celju ni bilo lahko. © AFP

 
Celjski trener Slavko Ivezič po tekmi: "Zdaj bom lažje spal, saj je za mano deset najtežjih dni v mojem življenju. Gummersbach je v prvem polčasu igral dobro in zlahka dosegel gole, toda ob polčasu smo se zbrali in odigrali precej bolje. Tako je bil zaključek lažji, na koncu smo zasluženo zmagali. Vesel sem, da bomo v torek na žrebu na Dunaju in da bomo letos še videli tekme v takšnem vzdušju kot je bilo danes." Roman Pungartnik, ki je na prvi tekmi Celjanom zabil kar 11 golov je na koncu priznal: "Če bi lahko izbiral, si takšnega dvoboja ne bi izbral. Mislim, da smo ovrgli govorice, da se ne bomo borili. Celje je bilo pod pritiskom. Če bi zmagali mi, bi bila to lepa spodbuda za naprej, saj tukaj ne zmaguje veliko ekip. Na koncu je bila zmaga Celjanov zaslužena."

Gummersbach je prvo tekmo v Nemčiji dobil z 31:29 in si je že pred tem dvobojem zagotovil prvo mesto v skupini. Drugi del, kjer bo najboljših 16 igralo v štirih skupinah, se bo začel februarja prihodnje leto. Žreb bo v torek, 27. novembra, na Dunaju .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.